Directes
Ara en la televisió
TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Antonio Estañ: "Si el partit diu que em presente, ho faré, però no és la meua prioritat"

29 min.

No ho descarta, però prefereix que el candidat de Podem a les pròximes eleccions autonòmiques siga una persona que "represente millor eixe paper". Així ho ha assenyalat el secretari general de la formació morada a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, en declaracions a À Punt NTC Matí. "Si el partit diu que em presente, ho faré, però no és la meua prioritat", ha assegurat, afegint que, en tot cas, el seu treball és el de trobar la millor candidatura. Pel que fa a la possibilitat de concórrer a la cita electoral en coalició amb Compromís, el també síndic de Podem a les Corts ha reconegut que ho veu "difícil", perquè, segons ha assegurat, encara no han rebut resposta sobre aquesta qüestió per part de la formació valenciana. "Crec que és tard", ha confessat Estañ, "perquè tenim molt de treball per davant, però la mà continua estesa".

Quan només queden uns mesos per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana ha fet balanç dels més de tres anys de govern del Botànic, i li ha posat nota: un 6,5, tenint en compte el context actual, ja que "s'ha avançat prou, però han quedat mesures per concretar i també assumptes pendents". Entre les assignatures en què més caldria millorar, l'accés a l'habitatge o el canvi de model productiu per a crear nous llocs de treball. Malgrat tot, Estany ha assegurat que repetiria el Pacte del Botànic, encara que, de cara a una pròxima legislatura, la seua proposta seria "entrar en el Consell", precisament, segons ha dit, per a treballar perquè hi haja més mesures concretes i "anar més enllà".

Sobre la proposició de Llei presentada pel seu partit a les Corts per a buidar de competències les diputacions, el síndic de Podem a les Corts ha assenyalat que "ha d'haver-hi un marc legal que regule aquestes institucions, que n'establisca clarament les competències, perquè les despeses siguen eficaces i estiguen controlades". En aquest sentit, Estany espera que aquest pas que ha donat la seua formació servisca per a crear una nova ferramenta legal que ajude a fer, de les institucions valencianes, uns organismes més eficients i dotar-los d'una eina legal "on estiguen ben establides les tasques, recursos i funcions". A més, el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana ha fet referència a la promesa de Pedro Sánchez de dedicar una inversió regionalitzada del 10% dels pressupostos a la Comunitat Valenciana. "Si els anuncis passen a ser fets serà una bona notícia", ha conclòs.