Saps quines cançons van inspirar el mestre Torregrosa per a crear el pasdoble de les fogueres de Sant Joan?

L'Himne de les Fogueres és la peça musical principal que acompanya els esdeveniments amb focs d'artifici, fogueres i tota la festa en general

Imatge d'arxiu dels alacantins els anys 30 i de la banda de música

Si hi ha una música que crida a la festa en Fogueres de Sant Joan, a Alacant, eixa és el seu himne oficial. És la peça que crida a les festes al poble. Luis Torregrosa el va crear poc després del naixement de les Fogueres, una festa que té com a data d’inici 1928.

La festa va trobar la música que la identificaria per sempre: l’Himne de les Fogueres de Sant Joan. El mestre Torregrosa va compondre aquell pasdoble inspirant-se en les cançons populars alacantines. Algunes pràcticament desaparegudes com és El ball del punxonet i algunes de les danses d’Alacant. Es va estrenar el 3 agost de 1929, el dia de la Mare de Déu del Remei, patrona d'Alacant.

Imatge d'arxiu de Luis Torregrosa, creador del pasdoble
Imatge d'arxiu de Luis Torregrosa, creador del pasdoble / À Punt Mèdia

Luis Torregrosa, considerat un bon oboista, va dedicar gran part de la seua carrera a crear peces per a la seua ciutat, entre elles també destaquen una sarsuela de temàtica foguerera. A més a més, va ser el primer director de la banda municipal, en 1912. I la seua música, viva i present a la ciutat, s’escolta aquests dies per cridar el poble alacantí a viure la seua festa al carrer. És la música que acompanya la pólvora, els focs d’artifici i a les fogueres durant les festes.

També et pot interessar

stats