El portal Música en valencià anuncia el tancament per la falta de subvencions de la Generalitat

Els promotors cessaran l’activitat el 30 d’abril, encara que deixen la porta oberta a reprendre el projecte si troben alguna alternativa de finançament

El web estarà operatiu fins a finals d'abril
El web estarà operatiu fins a finals d'abril / À Punt NTC

La retirada de la subvenció pública que fins ara rebia el portal Música en valencià aboca aquesta plataforma al tancament. Almenys així ho han anunciat els promotors, els quals argumenten en les seues xarxes socials que “amb l’arribada del nou govern a la Generalitat, s’ha suprimit la línia d’ajudes i amb això, ha fet inviable el nostre projecte”.

Asseguren que, després de vora tretze anys dedicant el seu web a la música que es canta en la nostra llengua es veuen obligats a acabar el projecte “per manca de suport institucional”.

“Durant aquests anys hem anat guanyant presència en les xarxes socials i, des de fa dos anys, també des del web musicaenvalencia.es, la qual cosa ha suposat un esforç important, tant econòmic com personal, possible gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística els dos anys passats i que ens ha permés fer d’altaveu de tot el que s’ha anat coent en la nostra escena”, recordaven.

Ara, segons denuncien els promotors, el govern autonòmic ha eliminat la línia d’ajudes a les quals s’acollia el portal Música en valencià, la qual cosa obliga no sols a aquesta iniciativa, sinó a moltes semblants —segons asseguren— a renunciar al projecte de treballar “per la nostra llengua i la nostra cultura”.

Tot i anunciar la fi de l’activitat d’aquest portal a finals de mes, els promotors no tanquen la porta a recuperar un projecte que treballe per la música en valencià: “Estem en un període de reflexió i de recerca d’alternatives que facen possible continuar amb el projecte”.

 

També et pot interessar

stats