Hilari Alonso plasma la diversitat de l’imaginari popular valencià en ‘Terra màgica’

De la mà del grup el Trib Reial, el cantautor s’endinsa en la riquesa musical on destaquen fandangos, jotes o romanços

El cantautor de Muro d'Alcoi, Hilari Alonso / À Punt NTC

Terra màgica és el nou treball del cantautor Hilari Alonso. El músic de Muro d'Alcoi porta a l’escenari la diversitat de l’imaginari popular valencià. De la mà del grup el Trib Reial,  Alonso s’endinsa en la riquesa musical on destaquen fandangos, jotes o romanços. Un encanteri en forma de proposta musical. 

La proposta d'Hilari Alonso amb Terra màgica, el seu últim treball, busca captivar a qui l'escolte. El cantant ha presentat a Muro d'Alcoi aquest disc-espectacle que explora entre un ample repertori musical. “Hem fusionat fandangos i jotes amb electrònica i polifonies”, explica. 

Alonso vol fer arribar al públic el llegat popular valencià. Un total de dotze cançons on es troben faules antigues, llegendes fantàstiques o conjurs de desamor. “Han sigut molts anys d’anar darrere de la gent gran, que és la que més sap, sobre les encantades, bruixes i ogres”, afirma el cantautor. 

Una d'aquestes històries dona nom a l'ensemble de músics el Trib Reial, que han treballat per fer possible aquest disc. “Era un grup de músics que tocava i ballava a la serra. Durant una actuació, va creuar un pas fúnebre. I va ser la mateixa mort, que estava ben a prop, la que els va dir que ‘a partir d’ara, de per vida, estareu cantant i ballant’”, relata Alonso. Terra màgica és un viatge a les arrels musicals valencianes, però també un camí encoratjador cap al futur de la música popular valenciana. 

També et pot interessar

stats