Polèmica al Regne Unit per la manipulació d'una fotografia de Kate Middleton amb els fills

Quatre agències de notícies retiren dels servidors la instantània, que la princesa de Gal·les reconeix haver alterat, mentre creix la preocupació pel seu estat de salut

Caterina amb els tres fills
Caterina de Gal·les amb els tres fills / Kensington Palace

La publicació d'una foto oficial de Caterina de Gal·les amb els fills s'està girant en contra de la família reial britànica. La polèmica va esclatar aquest diumenge, després de setmanes i setmanes de rumors sobre l'estat de salut de la princesa de Gal·les, fora de l'escena pública des que el 17 de gener se sotmetera una "cirurgia abdominal". El palau de Kensington va voler tallar de soca-rel les especulacions sobre el seu parador i, aprofitant que era el Dia de la Mare al Regne Unit, va difondre una instantània de l'esposa del príncep Guillem amb Jordi, Carlota i Lluís, les tres criatures de la parella. Tots, somrients.

Però el tir els ha eixit per la culata. Poc després que eixira a la llum la imatge, que Caterina va compartir en les xarxes socials, començaren a proliferar veus especialistes que asseguraven que havia estat manipulada. De seguida es va fer viral i milions de persones assenyalaven en internet alteracions evidents fetes amb photoshop o un editor semblant. La bola va créixer fins al punt que, al final del dia, quatre agències de notícies —Associated Press, Reuters, France Press i Getty— decidiren retirar-la dels servidors advertint els clients que la instantània havia sigut retocada. La polèmica s'ha fet tan gran que, aquest dilluns, la mateixa Caterina ha hagut de reconéixer públicament que l'havia editada i ha demanat "disculpes" per la confusió generada.

Un detall que havia cridat l'atenció dels internautes, per exemple, és la part final de la mànega de la jaqueta de punt que porta la menuda Carlota, reclinada en el braç de la cadira on seu Caterina. La monyica de la xiqueta sembla lleugerament desplaçada a un costat i, fins i tot, falta un tros de mànega que ix difuminat. La cremallera de la princesa de Gal·les, l'absència de l'anell de casada o el rerefons que es veu entre les cames del príncep Lluís són altres indicis que han fet botar les alertes.

És sabut que la princesa de Gal·les és aficionada a la fotografia. De fet, des de fa temps és ella mateixa la responsable de les fotos de la família que es distribueixen en els mitjans o es publiquen en les xarxes socials. En aquest cas, Kensington atribuïa l'autoria del retrat a Guillem d'Anglaterra. L'endemà de fer-ho públic, el palau dels prínceps de Gal·les ha difós un missatge en el compte d'X, firmat al final amb la "C" de Caterina, en què reconeix públicament haver-la retocada. "Com molts fotògrafs amateurs, de vegades experimente amb l'edició. Vull demanar perdó per qualsevol confusió que puga haver causat la imatge que vam compartir ahir. Espere que tot el món haja tingut un molt feliç Dia de la Mare. C", diu el text.

Tot plegat, l'incident no ha fet sinó contribuir a alimentar encara més, sobretot en les xarxes socials, la teoria de la conspiració que des de gener sobrevola l'opinió pública al Regne Unit. El debat cada vegada és més gran, ja que la casa reial britànica no ha aclarit quin és l'estat actual de Kate Middleton, ni on està i per què fa tant de temps que està fora d'escena.

També et pot interessar

stats