Dels plors a l'eufòria: les millors reaccions de l'alumnat a les notes de la PAU

L'última convocatòria ordinària de la selectivitat a la Comunitat Valenciana s'ha saldat amb una xifra rècord d'aprovats, el 98,32%

Alumnes reaccionen a les notes que han tret en la PAU
Alumnes reaccionen a les notes que han tret en la PAU / À Punt NTC

Després d'uns dies sabàtics a la platja per a desconnectar de l'esforç fet en la prova d'accés a la universitat (PAU), molts i moltes alumnes han hagut d'enfrontar-se a la realitat esta setmana quan ha arribat el moment de conéixer els resultats. La gran incògnita que ronda en tots els caps: "M'arribarà la nota per a estudiar el que vull?". Cert és que entrar en certes carreres com ara medicina o algunes enginyeries, amb notes de tall per damunt del 13, suposa tot un repte en què baixar de l'excel·lència en la PAU pot suposar una poalada d'aigua freda.

Així les coses, els adolescents assimilen el moment de la veritat com bonament poden, cadascun amb un ritual. N'hi ha per a tots els gustos i les xarxes socials han sigut l'escenari triat per a penjar les gravacions de com han rebut la notícia de les qualificacions, amb algunes que s'han tornat virals. Les reaccions van dels plors a llàgrima viva als crits d'eufòria, passant per la impotència, l'enuig i la resignació. Paraulotes incloses. La varietat és tal que fins i tot el conegut influenciador Ibai Llanos ha reconegut estar "viciat" a estos vídeos de reaccions que campen fonamentalment per TikTok: "No té cap mena de sentit. L'amiga li diu que no entrarà en el que vol estudiar i es descollona!"

Molts i moltes han optat per seguir el mateix modus operandi per a desvelar la incògnita de les notes. Fan prediccions per a cada assignatura examinada i un amic o amiga, el pare o la mare els les va cantant, una per una. La gràcia, veure si les expectatives que tenen al cap coincideixen amb la realitat, quantes poden endevinar.

Estan els més pessimistes, que vaticinen un resultat pitjor al real i acaben botant d'alegria en veure complit el somni de poder estudiar la carrera que volen a la universitat, i després estan els colps de realitat. Algunes es resisteixen a creure haver tret notes més baixes del que pensaven: "M'han enganyat, açò és mentida" es lamenta entre llàgrimes una jove al seu pare. Altres prefereixen ser més pragmàtiques: "Per a entrar al Burger King et dona", aconsella una amiga a una altra que acaba de veure truncades les esperances d'entrar a estudiar medicina després de quedar-se per davall del sis en la PAU.

En general, però, els resultats d'esta convocatòria ordinària del 2024 han sigut molt positius tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana. Ací, el 98,32% dels 24.000 alumnes que s'hi han presentat han superat els exàmens. És la selectivitat amb més aprovats de la història, amb un total de 23.742 aspirants que han resultat aptes.

També et pot interessar

stats