Així és la rajada que ha revolucionat una platja d’Elx

L’animal es va deixar veure vora mar, i per l’expectació que va suscitar entre els banyistes, la policia la va capturar i la va alliberar en una altra zona

Moment en què els policies d'Elx van alliberar la rajada mar endins / Policia Local d'Elx

La seua forma peculiar, romboide, i la cua que té la converteixen en una de les espècies més cridaneres amb què es poden trobar els banyistes a la mar, però també en una de les que més inquietud va despertar este dimarts a la platja els Arenals del Sol d’Elx. Tant va ser així, que tot i no ser una espècie considerada perillosa per a l’ésser humà, els agents de la Policia Local la van capturar i posteriorment la van alliberar mar endins.

L’animal va aparèixer cap al migdia vora mar, a poca fondària. Alguns banyistes, en apreciar-la van començar a cridar i a advertir la resta d’usuaris de la presència de la rajada. Així que “per a evitar incidents amb els usuaris i per la seguretat de l’animal”, com indica la Policia Local, els agents la van capturar, la van clavar en un sac específic, i després la van soltar aigües endins.

De fet, alguns usuaris recordaven en les xarxes socials que estos peixos són habituals en altres platges pròximes a la d'Elx i que no causen cap problema en la convivència amb els banyistes. Les rajades són peixos habituals en les nostres aigües. Poden arribar a mesurar fins a un metre. A pesar que les espines verinoses que tenen, no solen picar les persones si es toca l’animal. 

També et pot interessar

stats