El servei de metro nocturn arribarà a València al desembre

29 min.

Abans de Nadal. La ciutat de València i la seua àrea metropolitana comptaran amb servei de metro nocturn a partir del desembre. Així ho ha assegurat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en declaracions a À Punt NTC Matí. Segons ha indicat la consellera, ‘‘allò que no tenia sentit és que la tercera àrea metropolitana d’Espanya no comptara amb aquest servei, pel qual apostem, de la mateixa manera que ciutats com ara París o Brussel·les’’, ha assegurat. Aquest servei d’estendrà els divendres i els dissabtes fins a les 2:30 h de la matinada i també en dies especials, com ara la Nit de Cap d’Any, tota la nit.

De la mateixa manera, la consellera ha afirmat que des del seu departament es treballa per a millorar les connexions de Castelló amb la seua àrea metropolitana i que es farà amb transport interurbà, però ha descartat que el servei de TRAM arribe a aquestes zones. Salvador ha indicat que a hores d’ara el procés es troba en fase d’al·legacions i que es preveu que entre finals de desembre i el començament d’enguany que ve es puguen aprovar els projectes finals, un treball que segons ha comentat s’ha realitzat en col·laboració i en contacte amb totes les localitats implicades.

Sobre infraestructures com ara l’entrada a València des de Castelló des de la V-21 o les connexions amb l’AP-7, la consellera ha assenyalat que ‘‘hi ha espai per a la col·laboració i el diàleg’’ i que espera que es treballe de manera conjunta ‘‘perquè es troben les millors solucions, conjuminant la modernitat en la concepció dels projectes i el respecte al territori’’. En aquest sentit, Salvador ha confessat que té ‘‘bones vibracions’’ sobre la sintonia que en aquestes qüestions es té amb el govern central i que tots aquests assumptes es tractaran en profunditat en una reunió que es mantindrà amb el secretari general d’Infraestructures, José Javier Izquierdo.

L’habitatge, una prioritat per al Consell

María José Salvador ha explicat el pla que el Consell ha posat en marxa per a la renovació del parc públic d’habitatges i ha destacat que aquest assumpte és una prioritat per al govern autonòmic. ‘‘Es tracta d’una mesura fonamental per a respondre a les necessitats d’habitatge dels joves que no es poden emancipar, o de les persones que han perdut la seua casa’’, ha assegurat. En aquest sentit, Salvador ha assenyalat que es calcula que amb aquest pla es compraran al voltant de 140 habitatges, tant de particulars com d’entitats bancàries. A més, ha indicat que els preus de venda estaran entre els 160.000 euros com a màxim a les zones més cares fins els 85.000, però que tot s’ha d’encaminar a aconseguir la millor oferta econòmica.

La consellera ha indicat que en l’àmbit de l’habitatge calen polítiques de ‘‘llums llargues’’ i que per això el seu departament ha posat en marxa l’elaboració d’un índex de referència dels preus del lloguer, perquè ‘‘l’habitatge s’ha de tractar com un bé humà no apte per a l’especulació’’. Sobre aquesta matèria, Salvador ha fet referència a les mesures que el Consell ha posat en marxa per aprofitar la quantitat de vivendes buides que hi ha repartides a tot el territori valencià, i ha afegit que a hores d’ara ja se’n tenen més de 7.000, i que el següent pas és encetar el procés administratiu perquè es puguen incloure en el registre de vivendes deshabitades per a posar-les a disposició de les persones que ho necessiten.

stats