Joan Baldoví descarta una coalició amb Podem per a les autonòmiques: ‘‘Separats sumarem més’’

31 min.

Les forces progressistes poden ser majoria, però no cal que vagen de la mà. Així ho ha assenyalat Joan Baldoví en declaracions a À Punt NTC Matí. ‘‘Crec que separats sumarem més’’, ha assegurat el portaveu de Compromís, en referència a una possible coalició amb Podem de cara a les autonòmiques. Així mateix, Baldoví no ha descartat presentar-se com a candidat per a les generals de 2020 ‘‘sempre que el meu partit així ho decidisca’’ i ha destacat que donarà suport ‘‘incondicional’’ a Mónica Oltra si ella decideix presentar-se com a candidata a les autonòmiques.

Baldoví ha fet referència a l'acord sobre els pressupostos, i ha indicat que confia que el govern central tinga el mateix tracte amb el seu partit que amb altres formacions, com ara el PNB, i que es reunisca amb la seua formació abans de fer qualsevol pas avant. ‘‘És el mínim que han de fer si volen els vots de Compromís’’, ha assegurat. En aquest sentit, el portaveu d'aquesta formació al Congrés ha demanat un calendari per a la reforma del sistema de finançament, fins i tot, que en els pressupostos per a l'any que ve que dedique una partida major del 10%, ‘‘per a compensar tots aquests anys d'infrafinançament’’.

Un situació difícil, com també ho és la del servei de rodalia a Castelló. El diputat ha reconegut que ‘‘aquestes comarques han patit un tracte injust’’ i ha reivindicat un transport públic ‘‘com el que es té a Madrid’’: ‘‘No m'agrada plorar, però s'ha de reclamar allò que és just’’, ha assegurat. Baldoví també ha tingut paraules sobre la situació dels presos a Catalunya, i ha assegurat que ‘‘aquestes persones no haurien d'estar a la presó. Baixaria molts graus la tensió si pogueren estar a casa’’, ha afegit. 

stats