Amparo Marco, sobre el parricidi a Castelló: “Ha sigut el moment més difícil del meu mandat”

29 min.

“Que et criden i et diguen que han aparegut dues xiquetes com les teues assassinades pel seu progenitor; aquest ha sigut el moment més difícil del meu mandat”. Declaracions de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en À Punt NTC Matí, qui ha demanat sensibilització perquè la violència de gènere tinga el mateix rebuig social que els actes de terrorisme. “En actes com aquest t'adones de com som de febles. Culpables hem sigut tots”, ha reconegut. “Homes i dones, no hem de permetre cap tipus de maltractament, no és tolerable”, per la qual cosa la regidora també ha demanat educació en igualtat per a acabar amb aquesta plaga social.

L'alcaldessa de Castelló ha fet balanç del seu primer mandat al capdavant de l'Ajuntament de la ciutat, assenyalant que el pacte del Grau “ha funcionat molt bé, ja que ha donat estabilitat econòmica i tranquil·litat social i política”. Fet que tanmateix ha comentat que “no vol dir que no vulguem governar en solitari”, qüestió que, malgrat tot, Marco ha assenyalat que dependrà del que decidisca la ciutadania. Un segon mandat al qual opta i per al qual té una visió ben clara, la d'una ciutat verda, on es fomente el transport urbà o anar en bicicleta. En aquesta direcció, Amparo Marco ha destacat la posada en marxa d'un planejament urbanístic per a “evitar el creixement urbanístic acompanyat de bombolles immobiliàries”. 

Així mateix, l'alcaldessa ha fet referència a dos dels grans reptes que afronta la localitat. D’una banda, el foment de l'ocupació. De l’altra, els desnonaments. En aquest sentit, Marco ha assegurat que “a Castelló, cap família s'ha quedat al carrer”, assenyalant que “hem fet front a les necessitats de la ciutadania”. El primer pas, segons ha comentat Marco, ha sigut regularitzar la situació del parc públic de vivendes. El pròxim, la promoció per a habitatges socials.

stats