Carolina Punset: "Me n'he anat de Ciutadans perquè ja no podia més"

29 min.

Gravacions de converses privades, control dels missatges privats en grups de WhatsApp, o prohibició de reunions amb determinats polítics. Són algunes de les tàctiques emprades per Ciutadans i denunciades per l'eurodiputada Carolina Punset, que ha explicat en declaracions a À Punt NTC Matí, els motius pels quals ha decidit donar-se de baixa del partit taronja. "Me n'he anat perquè ja no podia més", ha confessat la política, que a més ha criticat el gir en l'estratègia de la formació taronja. Segons Punset, Ciutadans "competeix ara amb el PP per veure quin partit és més de dretes".

"M'espiaven com feien els de la KGB. M'han arribat a prohibir reunions amb determinats regidors. De la meua reunió amb Puigdemont es van assabentar perquè tenien intervinguda la meua agenda i el correu electrònic", ha assegurat l'eurodiputada, que ha destacat que 400 càrrecs públics més han abandonat el seu partit com una mostra de la deriva que, segons Punset, ha agafat esta formació en els últims temps. "Hui per hui hi ha moltes qüestions en què Cuitadans se solapa amb Vox. Han col·lapsat el carril de la dreta", ha afirmat, i alhora ha demanat un canvi en el plantejament respecte de la situació de Catalunya.

"Cal seure a escoltar l'adversari polític per a entendre allò que està passant. Això no suposa compartir plantejaments. Tot no ha de passar pel 155 i per mantindre en presó els polítics catalans", ha assegurat, i ha afegit que haurien d'estar en llibertat provisional. Segons Punset, aquest fet ajudaria molt a fer avançar la situació actual i a posar un granet d'arena per a començar a desencallar el problema. "Ciutadans, com a primera força política a Catalunya, no ha fet de moment cap proposta al respecte", ha assegurat. En aquest sentit, Punset ha advocat perquè totes les forces polítiques seguen per a arribar a una solució pactada.

stats