La convenció nacional del Partit Popular arriba a València amb Ayuso com a protagonista

La plana major de la formació es reuneix aquest cap de setmana per a perfilar el seu nou programa electoral

Carlos Mazón, Pablo Casado i María José Català a la convenció nacional del Partit Popular
Carlos Mazón, Pablo Casado i María José Català a la convenció nacional del Partit Popular / PPCV

Després de cinc dies en ruta per les cinc autonomies governades pel Partit Popular, la convenció nacional del partit arriba a la ciutat de València aquest dissabte. La capital valenciana ha sigut triada per la formació perquè, segons el seu secretari general, Teodoro García Egea, serà el punt des d'on començarà un canvi polític a escala estatal que culminarà amb Pablo Casado com a president del govern espanyol.

La sisena jornada de la macroconvenció s'organitza en diverses taules en què participaran els presidents autonòmics, els provincials i alcaldes de tot el territori espanyol. A més, els vicesecretaris encarregats de les jornades prèvies exposaran les conclusions que posteriorment perfilaran el nou programa electoral dels populars de cara a les pròximes convocatòries a les urnes.

La taula "Els governs de la llibertat" comptarà amb els presidents d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla; Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco; el de Ceuta, Juan Vivas; el de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; el de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras i la de la Comunitat Autònoma de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

La presència de la líder madrilenya té una lectura interna important, ja que a hores d'ara manté un pols amb la direcció estatal del PP pel control del partit a Madrid. La candidatura d'Ayuso per a liderar la formació a la Comunitat de Madrid no ha rebut el suport dels de Casado, que ha apostat per l'alcalde de Madrid i portaveu nacional, José Luis Martínez-Almeida.

Quant a Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant i presidenciable popular a la Generalitat, aquesta cita servirà per a visibilitzar la seua figura en tot el territori valencià i estatal. Així, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha finalitzat el seu repàs a les darreres cites electorals autonòmiques pronosticant la victòria a les urnes de Mazón amb un missatge en valencià.

El diumenge, Pablo Casado tancarà la convenció nacional a la plaça de bous, que el partit vol omplir de gom a gom en la mesura que les restriccions per la Covid-19 ho permeten. Aquest va ser l'escenari emblemàtic que va marcar els actes multitudinaris dels populars a València on tant José María Aznar com Mariano Rajoy escenificaren el poder de mobilització de la formació.

En l'acte de clausura hi participaran el president del PPCV, Carlos Mazón; la secretària general a la Comunitat Valenciana i síndica, María José Catalá; el canceller austríac, Sebastian Kurz i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis.

Al llarg de la setmana, Santiago de Compostel·la, Valladolid, Madrid, Sevilla i Cartagena han acollit la plana major de la formació, amb convidats destacats com ara l'expresident francés Nicolas Sarkozy, el portugués José Manuel Durão Barroso, l'espanyol José María Aznar, el mexicà Felipe Calderón, el colombià Andrés Pastrana i el nobel de Literatura Mario Vargas Llosa. Pel que fa als anteriors caps del Consell, Francisco Camps, que té intenció de presentar-se com a candidat a l'alcaldia de València, ha confirmat l'assistència.

Aposta per la "reunificació del centre polític"

El Partit Popular ha emfatitzat que vol ser la casa comuna del centredreta, un punt de trobada de "liberals, democratacristians i conservadors". En aquesta línia, quatre diputats trànsfugues de Ciutadans a les Corts hi assistiran a la convenció per a donar suport a la "necessària reunificació del centre polític a Espanya".

Així ho ha anunciat a les xarxes socials Jesús Salmerón, qui va donar-se de baixa de la formació taronja en maig i va passar a ser un diputat no adscrit amb altres tres companys de grup parlamentari. En aquesta línia, Sunsi Sanchis, que va arreplegar l'acta de diputada arran de la dimissió de Toni Cantó, ha confirmat la seua assistència aquest diumenge a l'acte de cloenda de la convenció, per a donar suport a Casado i Mazón perquè "facen fora Sánchez de la Moncloa i Puig de la Generalitat".

Fonts del PPCV han assenyalat que no han convidat expressament aquests diputats a acudir a l'acte del diumenge, però que en el partit no tenen dret d'admissió i que qui desitge participar-hi serà ben rebut. D'aquesta manera, no tanquen la porta a tot un seguit de càrrecs que han abandonat les files dels d'Arrimadas des que la moció de censura a l'Assemblea Regional de Múrcia va fracassar.

Fa setmanes que els populars valencians han engegat la maquinària electoral amb el convenciment que el president de la Generalitat avançarà les eleccions autonòmiques. Tot i que Puig descarta aquesta opció "en aquests moments", la formació conservadora ja treballa per a donar a conéixer el seu candidat, Carlos Mazón, que la setmana passada va presentar la seua proposta fiscal de cara a una possible victòria a les urnes.

També et pot interessar

stats