María José Catalá: "No he amagat mai que la meua prioritat és l'Ajuntament de València"

La síndica popular en les Corts reconeix en Les notícies del matí que el PPCV creu que s'avançaran les eleccions autonòmiques per la "diabòlica" convivència en el si del Botànic

13.09.2021 | LNM Entrevista María José Catalá

María José Catalá és, a hores d'ara, una de les figures amb més poder en el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV). Secretària general de la formació en l'àmbit autonòmic, portaveu del PP i líder de l'oposició en l'Ajuntament de València, recentment l'han designada també síndica dels populars en les Corts. Un moviment, que, tal com ha reconegut ella mateixa en Les notícies del matí aquest dilluns, està encaminat a augmentar la seua visibilitat de cara als propers mesos amb un únic objectiu: convertir-la en la pròxima alcaldessa de la ciutat. "No he amagat mai que la meua prioritat és l'Ajuntament de València. Crec que estem en situació de guanyar les properes eleccions i tornar la ciutat a una situació de més estabilitat, prosperitat i més opcions de futur", ha assenyalat als micròfons d'À Punt. 

El proper 27 de setembre debutarà com a síndica al parlament valencià en el debat de política general. Serà des d'aleshores l'encarregada de donar la rèplica al president de la Generalitat, Ximo Puig. Un repte que Catalá, conscient que el partit li requereix que "redoble els esforços" en aquests mesos, assumeix amb il·lusió. Però sense oblidar, això sí, cap a on va: "Sabem que València demana un canvi i estem molt preparats per a abordar-lo", ha assegurat. 

La baixada dels impostos és, com ha remarcat la nova portaveu parlamentària del PP, un dels eixos de la campanya política del partit a València. Per això, ha apostat per una baixada de l'IBI: "Després de dos anys de pujades, ja és moment d'atendre la necessitat de les famílies i ajudar-los en un moment de dificultat", ha afirmat. 

Preguntada per l'expresident Francisco Camps, que en els últims mesos ha manifestat obertament la intenció de presentar-se com a candidat a l'alcaldia de València, Catalá ha dit "respectar les seues legítimes ambicions" i s'ha mostrat partidària de recuperar la seua figura una vegada estiga resolta la seua situació judicial: "És un gran valor en el PP i hem de saber aprofitar-ho".

Repunt d'inseguretat ciutadana

La portaveu del PP al consistori de València s'ha mostrat també preocupada pel "pic" d'inseguretat que, ha dit, s'està vivint en la ciutat en les últimes setmanes. Especialment en tres barris: Orriols, Marxalenes i Benimàmet. Així, s'ha referit a la batalla multitudinària que es va saldar amb nou persones detingudes i tres ferides a Orriols i ha demanat a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana que actue. Segons ha dit Catalá, el passat mes de juny va sol·licitar a la delegada, Gloria Calero, una reunió per a abordar la situació i encara no ha rebut resposta. "No només falten efectius policials a València, sinó també que la delegació del govern es prenga la ciutat seriosament", ha criticat.

Avançament electoral 

Preguntada pels últims moviments que han tingut lloc en el govern valencià, amb el relleu en la vicepresidència segona que ocupa Unides Podem, la síndica del PPCV en les Corts ha reconegut que la formació treballa ja en un escenari d'avançament de les eleccions autonòmiques. Al seu parer, la convivència en aquests moments entre els tres partits del Botànic és "diabòlica" i ha derivat en una situació de "tots contra tots". Això, ha dit Catalá, "perjudica els valencians perquè no és eficient en la gestió i fa molt difícil poder suportar aquest govern en aquestes condicions". 

També et pot interessar

stats