Intenten furtar la bici a la presidenta d'Orriols Conviu en plena entrevista amb À Punt

María José Martín parlava de la conflictivitat al barri quan un individu ha tractat d'emportar-se la seua bicicleta

Moment en què li han intentat furtar la bicicleta a María José Martín al barri dels Orriols, a València / À Punt

Maria José Martín Jarques, presidenta de l'associació Orriols Conviu ha viscut un moment surrealista mentre era entrevistada per un equip d'À Punt Notícies aquest dijous.

Quan Martín Jarques explicava l’augment de la delinqüència al barri s’ha vist obligada a interrompre la conversa en veure com una persona intentava furtar-li la bicicleta que havia deixat aparcada en un fanal, a escassos cinc metres d’on ella i l’equip d’À Punt es trobaven.

Precisament els fets han ocorregut aquest matí després que aquest dimecres la policia detinguera nou persones en una baralla multitudinària al barri

L’individu, en adonar-se de la presència de la propietària, ha desistit i ha fugit en la direcció contrària.

“En aquests moments, els Orriols és un barri marginal deixat de banda per l’administració”

En declaracions a À Punt NTC, María José Martín ha dit que els Orriols són ara mateix “un barri marginal deixat de banda per l’administració”. Al respecte ha incidit que el problema del barri és “la delinqüència pura i dura” i ha afegit que s’hi han instal·lat als Orriols una sèrie de clans que lluiten entre ells. En aquest sentit, ha posat com a exemple la baralla que va tindre lloc aquest dimecres, amb nou detinguts i tres persones ferides. 

La presidenta d’Orriols Conviu ha afegit que el barri és “un supermercat de la droga on passejar amb matxets i navalles és una cosa habitual”. 

Martín ha assenyalat que les administracions coneixen el problema i que cal un pla integral en matèria de serveis socials, educació, sanitat i vivenda. Sobre aquest últim aspecte ha remarcat que hi ha habitatges amb xinxes i panderoles. 

“La gent en aquest barri si té possibilitat se’n va. Sempre ha sigut un barri treballador i obrer i el que està passant ara no ha passat mai”, ha reblat. 

Sobre la situació dels Orriols s’ha pronunciat aquest dijous l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha dit que cal abordar la situació des d’un punt de vista integral. També ho ha fet el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que assenyala que el que passa està vinculat amb la situació de precarietat que viu el veïnat i els problemes que genera. 

La policia reforça la vigilància 

La Policia Nacional ha reforçat la vigilància en el barri davant els últims incidents registrats en aquesta zona, segons han indicat fonts de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana.

La vigilància policial s'ha reforçat a la zona on es van produir els incidents d’aquest dimecres. La delegació del govern espanyol ha assenyalat que per a la setmana que ve hi ha programada una reunió amb l'Ajuntament de València per a abordar aquests fets. 

També et pot interessar

stats