Illueca: "Vinc a enfortir la unitat del Consell i el projecte del Botànic"

El nou vicepresident segon i conseller d'Habitatge ha promés el càrrec al Palau de la Generalitat abrigallat pels líders estatals de Podem i Esquerra Unida, els ministres Ione Belarra i Alberto Garzón

Héctor Illueca rep la cartera de la vicepresidència i la conselleria d'Habitatge de mans del seu antecessor, Rubén Martínez Dalmau
Héctor Illueca rep la cartera de la vicepresidència i la conselleria d'Habitatge de mans del seu antecessor, Rubén Martínez Dalmau / À Punt NTC

Héctor Illueca ha pres possessió com a vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge. El fins ara director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social al Ministeri de Treball ha promés el seu càrrec al Palau de la Generalitat en un acte presidit pel cap del Consell i que ha comptat amb la presència dels líders estatals de Podem i Esquerra Unida: la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, i el de Consum, Alberto Garzón. El nou membre del Consell participa ja aquest mateix divendres en el ple del govern valencià.

"Vinc a enfortir la unitat del Consell i el projecte del Botànic", ha declarat als periodistes després del traspàs de carteres, que ha rebut a la seu de la vicepresidència de mans del seu antecessor, Rubén Martínez Dalmau. "La meua cultura és de la unitat, i només des de la unitat podrem portar avant les conquestes socials d'aquest govern i convertir-les en irreversibles", ha explicat.

Illueca ha definit com a objectiu, desplegar totes les eines i polítiques públiques dins de les seues competències perquè "el dret a l'habitatge no siguen paraules buides, sinó un dret garantit de veritat, tal com diu la nostra llei de funció social de l'habitatge, que assenyala l'obligació dels poders públics de garantir l'habitatge als ciutadans que el necessiten".

treballaré perquè el dret a l'habitatge no siguen paraules buides, sinó un dret garantit de veritat

"Tindrem posició pròpia en tots els temes, la discutirem amb lleialtat amb els nostres socis i trobar síntesis que beneficie la ciutadania", ha avançat.

El nou conseller d'Habitatge promet continuïtat a les polítiques de Dalmau i estabilitat al seu equip a la conselleria, llevat d'algun "ajust menor", del qual ha saludat l'excel·lència, professionalitat i la dedicació i als quals, ha assenyalat, els avala una gestió eficaç.

Illueca ha volgut passar pàgina sobre el terratrémol intern que ha suposat l'eixida de Dalmau per discrepàncies amb la coordinadora autonòmica de Podem a la Comunitat Valenciana, Pilar Lima. Assegura que "hui comença una nova etapa. El passat és el passat i el que necessitem és molt de diàleg, Hem d'escoltar-los tots, els uns als altres. Som una formació jove, Hem d'aprendre a construir un espai amable on la discrepància no només no reste, sinó que ens enriquisca. Vaig a fer un gran esforç per a mirar cap al futur. Ens importa les polítiques, reforçar el Consell. La ciutadania no espera una altra cosa".

Inspector de Treball i professor universitari, Illueca va arribar al Congrés el 2019, després d'obtindre escó per València i assumir responsabilitats en el debat polític en matèria de pensions. En la legislatura anterior va ser president de la comissió de treball i vicepresident en la comissió del Pacte de Toledo al Congrés.

Lima assegura davant del Consell Ciutadà de Podem que Illueca enfortirà el Botànic i reforçarà el Consell

La coordinadora general de Podem, Pilar Lima, ha traslladat aquest divendres al Consell Ciutadà Estatal (CCE) de Podem l'agenda valenciana i "el repte" que suposa la incorporació d'Héctor Illueca com a vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. 

Lima s'ha mostrat "convençuda" que la seua arribada enfortirà el Botànic i reforçarà el Consell i ha destacat la "gran tasca" realitzada pel seu antecessor en el càrrec, Rubén Martínez Dalmau. 

En un comunicat, el partit morat afirma que Dalmau "ha decidit tornar a la Universitat" després “d’aconseguir avanços legislatius molt importants en matèria d'habitatge que s'han convertit en referents a tot l'Estat i en el conjunt de Podem".  

També et pot interessar

stats