Tres trànsfugues de Ciutadans frustren la moció a Múrcia i entren en el govern

Edmundo Bal acusa el PP d’"haver comprat tres boques amb diners, càrrecs i poder".

President de Múrcia
El president de Múrcia, Fernando López Miras, aquest dimecres / Marcial Guillén

Tres dels sis diputats de Ciutadans a Múrcia no donaran suport a la moció de censura pactada per la direcció del seu partit amb el PSOE. Isabel Franco, Valle Miguélez i Francisco Álvarez han anunciat que votaran en contra de la moció contra el govern de Fernando López Miras, del PP, que després d'aquesta decisió els ha nomenat viceconsellers en l'executiu regional.

Isabel Franco, vicepresidenta i consellera de l'àrea social del govern murcià des de maig de 2019, ha anunciat en roda de premsa aquesta decisió al costat del president López Miras en la seu de la presidència de la Comunitat.

Segons Franco, continua vigent l'acord per a la investidura aconseguit fa dos anys per tots dos partits i que va signar al costat dels altres cinc diputats del seu grup la moció de censura per "disciplina de partit", si bé no la confirmarà en el parlament. El seu vot en contra per a fer fora el Partit Popular de la presidència de la regió faria impossible que la moció s'aprovara. Un acord que nega la direcció de Ciutadans a Madrid.

Des del PP han valorat que "el programa i la composició en el govern segueixen com fins ara", ja que es necessita "estabilitat". Segons aquestes fonts, l'acord amb tres dels sis diputats de Ciutadans no suposa un cas de "transfuguisme", sinó que dona continuïtat al pacte de govern signat fa dos anys i representa un "tremend fracàs" de l'estratègia del PSOE i de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, per a desallotjar López Miras.

La moció de censura continua avant 

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, ha acusat el PP d’"haver comprat tres boques amb diners, càrrecs i poder" en una roda de premsa telemàtica. 

"Ningú pot tindre cap mena de dubte que s'han venut, el PP ha comprat el seu silenci", ha sentenciat. 

Aquestes són les primeres explicacions que ha donat la direcció nacional del partit a la negativa dels tres diputats a votar a favor de la moció de censura que, segons Bal, continua avant "amb més motiu que abans", i es votarà aquest dijous. 

En preguntar-li si hauria de dimitir el sotssecretari general segon, Carlos Cuadrado, per ser l'artífex d’aquesta maniobra, el portaveu ha deixat clar que no hi ha un responsable polític en la direcció per no haver anticipat aquesta maniobra, i que "s'ha perpetrat una indignitat i les persones han de triar entre corrupció i dignitat".

Pel que fa a la suposada negociació que Ciutadans estaria fent amb els tres diputats expulsats de Vox per a obtindre el suport necessari perquè prospere la moció de censura, només ha dit que apel·la a la "consciència" dels 45 representants de l'Assemblea murciana i no a aquests tres en concret.

També et pot interessar

stats