El PSOE i Ciutadans presenten una moció de censura per a traure el PP del govern de la Regió de Múrcia i de l'Ajuntament

Si prospera la moció, deixaria als populars fora de l'executiu autonòmic després de 26 anys en el poder i seria presidenta l'actual portaveu de Cs, Ana Martínez Vidal.

Moció de censura Múrcia
Ana Martínez (Ciutadans) i Fernando López Miras (PP), portaveu i president del govern de Múrcia, respectivament, en una imatge d'arxiu / Twitter: @AnaMartinezVid1
10 de març 2021 - 11:02

Els grups parlamentaris del PSOE i de Ciutadans han presentat aquest dimecres una moció de censura per a traure el PP del govern de Múrcia, en el qual també s'integra la formació taronja, i que deixaria els populars fora de l'executiu autonòmic després de 26 anys en el poder.

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Juan José Molina, i els diputats socialistes Francisco Lucas i Alfonso Martínez Baños han registrat la moció de censura en l'Assemblea Regional, on el PSOE té 17 diputats i Ciutadans 6, de manera que sumen la majoria absoluta de 23 escons.

Segons el text presentat, la candidata que substituiria Fernando López Miras al capdavant de l'executiu seria Ana Martínez Vidal, actual portaveu de l'executiu autonòmic i líder regional de Ciutadans.

La presentació sorgeix després de diversos mesos de discrepàncies entre els dirigents regionals del PP i de Ciutadans i entre la vicepresidenta autonòmica, Isabel Franco, i la consellera i coordinadora autonòmica de Ciutadans, Ana Martínez Vidal, totes dues integrants de la formació taronja.

El veto parental, la tornada a la presencialitat a les aules o la reforma de la llei del president, que permetria al cap de l'executiu, Fernando López Miras, la vacunació fora del protocol, han sigut punts de fricció en el govern del Partit Popular i Ciutadans.

També et pot interessar

stats