Quatre diputats de Ciutadans abandonen el partit i el grup parlamentari

Cristina Gabarda, José Antonio Martínez, Jesús Salmerón i Sunsi Sanchis deixen la formació perquè creuen que s’ha convertit en “una crossa del sanchisme” i per la falta d’autocrítica interna

L'hemicicle de les Corts en una sessió plenària
L'hemicicle de les Corts en una sessió plenària

La crisi de Ciutadans a la Comunitat Valenciana escriu un nou capítol. Quatre diputats que integraven el grup parlamentari, Cristina Gabarda, José Antonio Martínez, Jesús Salmerón i Sunsi Sanchis, l’han abandonat i, a més, s’han donat de baixa del partit. Aquesta maniobra prompte ha tingut resposta del partit, que a més de qualificar aquest comportament com a "tan lamentable com vergonyós", ha demanat als quatre diputats que entreguen l'acta, en compliment del "compromís subscrit amb la formació taronja a través de la Carta Ètica de Ciutadans".

Asseguren que ho fan perquè la formació taronja s’ha convertit en “una crossa del sanchisme” i perquè falta “autocrítica” en el si del partit, per exemple, “després que Ciutadans perdera el 90% dels seus vots a Catalunya” o que la formació desapareguera del parlament madrileny després de les eleccions del dimarts passat. 

Els quatre diputats que abandonen Ciutadans han lamentat que els dirigents del que fins ara era el seu partit “continuen agarrant-se a la cadira” sense assumir "cap responsabilitat”. A més, adverteixen que “aquests mateixos dirigents nacionals segueixen mantenint els mateixos dirigents autonòmics de la Comunitat Valenciana”, que “es caracteritzen per la seua falta de gestió i per perseguir internament aquells que no pensem com ells”. 

Per últim, afigen en l’escrit que explica la seua decisió que se senten incapaços de defensar un projecte d’un partit amb el qual no comparteixen les decisions: “Humilment i tristament hem vist com Ciutadans ja no és el partit que ens va il·lusionar a tants. No podem compartir, ni podem defendre, la deriva, ni les decisions que es prenen, en les quals s‘han perdut els valors fundacionals”.

La maniobra d'aquests integrants del partit no ha sentat gens bé al partit. De fet, els ha reclamat les actes de diputats perquè el reglament ètic del partit contempla que "tots els càrrecs triats sota les sigles de Ciutadans han de retornar l'acta en el supòsit d'abandonar el partit".

Ciutadans condemna aquests comportaments tan lamentables com vergonyosos per part dels qui degraden la política als nivells més ínfims Afirmen des del partit

A més, la formació taronja ha llançat dures crítiques contra els quatre exmilitants que han abandonat el partit: "Ciutadans lamenta, condemna i rebutja aquest tipus de comportaments tan lamentables com vergonyosos per part dels qui degraden la política als nivells més ínfims, quan posen els escons que han rebut en virtut d'unes sigles comunes al servei d'interessos personals i falten el respecte a tots els afiliats d'aquest projecte que continuen treballant per aquest, a més d'incomplir la norma bàsica de Ciutadans, que passa per servir exclusivament l'interés general de la societat, allí on governem i també on som oposició".

Així mateix, davant l'abandó de quatre dels seus diputats, Ciutadans ha afirmat que el grup parlamentari de les Corts "continuarà treballant i defensant el seu projecte per a vetlar pels interessos dels valencians, alacantins i castellonencs, fer política útil i impulsar reformes des del centre liberal".

També et pot interessar

stats