Navarro i Bravo informen a les Corts sobre les actuacions contra els incendis forestals

La sequera i les altes temperatures previstes auguren un estiu amb un elevat risc d’incendis

Incendi Vilanova de Viver, aquest dissabte
Imatge d'arxiu de l'incendi originat a Vilanova de Viver / Bombers de la Diputació de Castelló

Les conselleres d'Interior, Gabriela Bravo, i de Transició Ecològica, Isaura Navarro, compareixen aquest dimecres davant de la Diputació Permanent de les Corts per a informar sobre les actuacions contra els incendis forestals ateses les males previsions per a l'estiu per l'absència de pluja de les últimes setmanes.

La proliferació d’incendis durant els mesos de març i abril, sobretot l’originat a Vilanova de Viver al final de març, que va cremar més de 4.700 hectàrees i va afectar cinc municipis de la comarca de l’Alt Millars, ha encés les alarmes.

Enguany hem tingut a les acaballes de l’hivern i al principi de la primavera nivells de risc d’incendi propis de l’estiu. Això preocupa més encara en un context de sequera com el que viu la Península, que va obligar el govern espanyol a reunir la taula de la sequera estatal la setmana passada. I que ha fet que el departament dirigit per Navarro haja convocat la taula de la sequera de la Comunitat Valenciana per a aquest divendres, per tractar de fer front a les altes temperatures per a l’època i la falta de precipitacions. 

En aquest context, preocupa quan arribe l’estiu, especialment després dels grans incendis de l’any passat —originats a la Vall d’Ebo l'un, i a Begís l’altre— que cremaren més de 33.000 hectàrees entre tots dos. 

Per això, la Diputació Permanent de les Corts ha citat Bravo i Navarro aquest dimecres per a informar sobre les mesures de prevenció contra els incendis que estan dissenyant i implementant, abans que arribe l’estiu i les temperatures més altes. 

De moment, atesa l'onada de calor prevista per a aquesta setmana, un avió per cada província es dedicarà a controlar els conats d'incendi que puga haver-hi.

També et pot interessar

stats