Extingit l’incendi de Vilanova de Viver

Dènou dies després de declarar-se, les brigades forestals que quedaven a la zona donen per sufocat el foc, que ha arrasat 4.700 hectàrees

Imatge aèria de l'Alt Millars després de l'incendi

Dènou dies després que començara el malson que ha alterat el paisatge de l’Alt Millars, finalment l’incendi de Vilanova de Viver està extingit. Així ho han comunicat els bombers del Consorci de Castelló. Aquest dimarts, a les set del matí, i després que el foc haja calcinat 4.700 hectàrees, els efectius donaven per extingit aquest incendi, un dels més devastadors i voraços dels últims anys.

Tot i que l’incendi estava controlat des del 31 de març, després d’haver estat actiu huit dies i d’obligar a desallotjar vora una quinzena de nuclis de població de l'interior de l’Alt Millars i de Terol, a la superfície cremada van quedar bombers forestals. Tot, per a refrescar el terreny i tractar d’eliminar qualsevol situació que permetera el revifament de les flames.

Després d’un treball intens, i de moments d’una enorme tensió, com quan les flames va quedar a escassos cinquanta metres de les vivendes de Montant o avançaven ràpidament en direcció a la Serra d’Espadà, aquest dimarts finalment Emergències de la Generalitat ha donat per extingit l’incendi.

Finalitzades aquestes tasques, ara cal iniciar la recuperació ambiental de les 4.700 hectàrees de vegetació, “d’alt valor ecològic”, com destaquen des d’Emergències, que s’han calcinat. La superfície arrasada té un perímetre superior als cinquanta quilòmetres.

Quant a les responsabilitats, cal recordar que la Fiscalia Provincial de Castelló ha obert diligències d'investigació penal.

També et pot interessar

stats