El turisme a Montanejos no acusa l’incendi i salva la Setmana Santa

Malgrat la tragèdia de fa dues setmanes, l'ocupació està al 90% i s’espera que arribe al 100% la setmana vinent

El turisme a Montanejos no acusa l’incendi i salva la Setmana Santa / À Punt NTC

Una de les principals preocupacions dels municipis afectats per l’incendi de l’Alt Millars que ha arrasat més de 4.700 hectàrees, i que viuen en gran manera del turisme, era si podrien salvar la Setmana Santa. Incendi que està controlat, però encara no extingit.

Però dues setmanes després de l’incendi a Montanejos sembla que la recuperació ha sigut exprés, ja que l'ocupació frega el 90%. De fet, a hores d’ara, només resten unes cent places lliures de les vora 900 disponibles per a pernoctar al municipi. David Vizcaíno, gerent del Patronat de Turisme de Montanejos, afirma que un 90% d’ocupació són xifres molt bones per al municipi i que, després del que ha passat, no les esperaven. “Ha estat una recuperació exprés en un temps rècord”, assegura.

El turisme és bàsicament nacional, provinent majoritàriament de les comarques centrals, explica el gerent de l’Hotel Rosaleda del Mijares, Valentín Collado, però també hi ha clientela que ve de Catalunya, un 20%, aproximadament. Un bon termòmetre per a mesurar les visites diàries és la Fuente de los Baños, una meravella de la natura amb les aigües cristal·lines del riu Millars que no ha sigut afecta per l’incendi, i per on aquest Divendres Sant han passat més de 2.000 persones 

Les empreses de turisme d’aventura també es van recuperant a poc a poc. Segons el coordinador de Máxima Aventura, Adrael del Barrio, malgrat que a causa de l’incendi han tingut algunes cancel·lacions, aquests dies la gent telefona per informar-se i apuntar-se a les diverses activitats que ofereixen. 

Amb aquestes xifres en la primera setmana de vacances per a la Comunitat Valenciana, el Patronat de Turisme de Montanejos espera arribar al 100% d’ocupació a partir de la setmana vinent.

També et pot interessar

stats