Què són els incendis forestals 6.0?

L’emergència climàtica, l’abandó de l’agricultura i la ramaderia i una gestió forestal inadequada estan darrere d’aquests incendis de sisena generació

Què són els incendis de sisena generació? / À Punt NTC

Els incendis 6.0 són una de les conseqüències més clares de l'emergència climàtica. Igual que calfem el forn, el canvi climàtic calfa l'ambient i crea les condicions propícies per a aquest tipus de foc, especialment virulent i pràcticament imparable sobre el terreny.

A casa nostra, les pluges es concentren cada vegada més en episodis més curts i més intensos, cosa que provoca la pèrdua de sòl i problemes d'absorció de l'aigua en el terreny.

Per això, la gestió forestal esdevé una eina indispensable per a la supervivència dels boscos, així com les mesures contra l’abandó de l’agricultura i la ramaderia, que ajuden a mantenir l’equilibri dels ecosistemes.

Altres mesures, encara no consensuades per les parts implicades, passen fins i tot per la crema controlada de massa forestal. La prevenció és, en definitiva, l'única ferramenta que ens queda per a fer front a aquests incendis de sisena generació.

També et pot interessar

stats