Transició Ecològica convoca la Taula de la Sequera divendres que ve

La jornada servirà per a "escoltar el sector, avaluar la situació i fer les reivindicacions necessàries en l'àmbit estatal"

La sequera afecta l'agricultura i ramaderia valenciana
La sequera afecta l'agricultura i ramaderia valenciana / À Punt NTC

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat la Taula de la Sequera de la Comunitat Valenciana el pròxim divendres, 28 d'abril, amb l'objectiu d'escoltar les necessitats del sector agrícola i ramader i traslladar-les a l'Estat "perquè les tinguen en compte en el reial decret d'ajudes que estan preparant".

Així ho ha explicat la consellera Isaura Navarro, que ha assegurat que, encara que amb les reserves d'aigua de les pluges de l'any passat l'agricultura de regadiu està garantida, "el problema el tenim amb la de secà".

En aquest sentit, la taula servirà per a exposar i analitzar la situació emmarcada en el territori valencià després de la taula celebrada la setmana passada en clau estatal a Madrid, així com per a estudiar possibles mesures preventives de cara al futur.

Segons Navarro, "la situació de canvi climàtic ens està portant a situacions complexes pel que fa a l'agricultura i cal fer-les front des de totes les àrees" per tal d'assegurar "una sobirania hídrica enfortida".

La consellera ha remarcat que "som els primers en l'àmbit europeu quant a la depuració i reutilització d'aigües" però "com la prevenció és la millor eina, convoquem aquesta mesa per a mesures preventives per al futur".

A més dels diferents representants que participaran per part del Consell, també estan convocades les organitzacions agràries, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la del Segura, així com l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) i el Centre d'Estudis sobre Desertificació (CIDE).

També et pot interessar

stats