L'Orgull estatal reivindica a Madrid la llei trans i un pacte d'estat contra delictes d'odi

Les entitats organitzadores preveuen una afluència de vora un milió de persones

Quasi cent entitats participen en la manifestació de l'Orgull LGTBI+ estatal a Madrid / Luca Piergiovanni (Efe)

Després de dos anys de pandèmia, l'Orgull estatal torna a eixir als carrers de Madrid amb una marxa multitudinària. La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) i COGAM, col·lectiu LGTBI+ madrileny, preveuen una afluència de vora un milió de persones. En aquesta edició participen quasi cent entitats, més de mil persones voluntàries i quaranta carrosses.

Enguany l’eslògan de la manifestació és “Davant l’odi: visibilitat, orgull i resiliència” –que s'ha traduït a totes les llengües oficials de l'estat, l'asturià i l'anglés– i s’ha posat el focus en la necessitat de millorar i aprovar l’actual projecte de llei trans i LGTBI. En la capçalera hi haurà íntegrament la participació d’activistes LGTBI+ que treballen en diversos àmbits, com la discapacitat, la realitat gitana, la migrant i el feminisme. Quan acabe el recorregut es llegirà un manifest. 

Com a novetat, enguany hi haurà una segona pancarta de capçalera, amb la reivindicació d'un pacte social i d'estat contra els discursos d’odi amb destacades figures d’organitzacions de la societat civil i sindicals darrere. Així mateix, la bandera trans que va recórrer l'Estat espanyol exigint els drets d’aquest col·lectiu serà un element clau de la manifestació.

Les entitats organitzadores han remarcat la importància de l’Orgull estatal del 2022 en un context d’augment els discursos d'odi que "estigmatitzen i assenyalen els grups vulnerables, soscaven els fonaments de la convivència social, posen en perill els avanços reeixits fins hui i fomenten l’augment dels delictes". Entre els efectes d’aquest increment de violència simbòlica envers el col·lectiu citen "els brutals incidents" d'Oslo en un bar LGTBI+ i l’assassinat fa un any de Samuel Luiz a la Corunya.

També et pot interessar

stats