Un any després, un jurat popular determinarà si l'assassinat de Samuel és un crim homòfob

La investigació policial mostra indicis d’homofòbia, però serà en el juí oral on es determinarà si fou un crim motivat per l'orientació sexoafectiva de la víctima

Un dels tres detinguts empresonats pel crim de Samuel Luiz és escortat de camí al jutjat d'instrucció número 8 de la Corunya
Un dels tres detinguts empresonats pel crim de Samuel Luiz, en una imatge d'arxiu / Cabalar (Efe)

Ara fa un any, en la matinada del 3 de juliol del 2021, un grup de set joves propinaren una brutal pallissa que va posar fi a la vida de Samuel Luiz, de 24 anys, després d'una nit de festa en un local del passeig marítim de la Corunya.

Després del crim, van detindre set persones: cinc adults, tres dels quals segueixen en presó provisional, i dos joves que eren menors d’edat en el moment dels fets i que han estat condemnats a tres anys i mig d'internament.

Els presumptes assassins s’asseuran prompte al banc dels acusats després dels últims avanços judicials, una vegada la Policia Nacional ha aconseguit accedir als missatges que havien esborrat els agressors dels seus mòbils.

Aquests fets suposen un pas crucial en la fase d'instrucció prèvia a l'obertura del juí oral. En la investigació policial també s’han tingut en compte les dades de les càmeres de la ciutat i els testimonis dels fets.

Durant la investigació han aparegut indicis d’homofòbia en els comentaris d'alguns dels processats, però serà un jurat popular compost per nou membres el que determinarà finalment si es tracta d'un crim homòfob. Per a això, caldrà comptar almenys amb set dels nous vots.

Aquest cap de setmana, quan fa un any de l’assassinat de Samuel, hi haurà una vigília al lloc dels fets i en altres punts de l'estat en la seua memòria i en mostra de rebuig a les agressions al col·lectiu LGTBIQ+.

També et pot interessar

stats