Les acusacions en el crim de Samuel Luiz demanen imputar per assassinat quatre dels investigats

La jutgessa ha citat les parts per a concretar el delicte pel qual es jutjarà els acusats i com serà la instrucció del procediment

Imatges de la manifestació en suport de Samuel, assassinat en un crim homòfob a Galícia
Imatges de la manifestació en suport de Samuel, assassinat en un crim homòfob a Galícia / Europa Press

Els representants de la Fiscalia i de les acusacions particulars i popular han demanat aquest dijous encausar els quatre investigats majors d'edat pel crim de Samuel Luiz per un delicte d'assassinat, segons han informat fonts de les defenses jurídiques dels detinguts. 

Tots quatre, tres homes empresonats i una dona en llibertat amb mesures cautelars, han acudit aquest dijous al jutjat per a conéixer el procediment processal que els espera després de la pallissa col·lectiva al jove corunyés que li va costar la vida. Segons el sumari, les proves d'ADN han sigut claus per a inculpar-los. En arribar al tribunal, a la quarta acusada pel crim l'han rebuda al crit d'"assassina", llançat per amics de la víctima. 

La responsable del jutjat número 8 d'instrucció de La Corunya ha citat les quatre persones investigades, juntament amb les altres parts personades en la causa, per a concretar la imputació, homicidi o assassinat, tal com requereix l'article 25 de la Llei orgànica del Tribunal del Jurat. També s'estudia un possible delicte d'odi.

L'acusació popular l'exerceix l'associació LGTBI Alas Coruña, mentre que les acusacions particulars les integren la família de la víctima i el senegalés Ibrahima Diack, l'home que va intentar protegir Samuel Luiz i també va resultar agredit en la baralla. Per al seu cas, tot i això, és probable que s'òbriga un procediment diferent. Pablo Romero, advocat que representa Ibrahima, ha indicat que "de moment no hi ha hagut avanç" i que "d'ací a uns dies" coneixeran la decisió de la magistrada sobre el "procediment" pel qual es durà a terme la instrucció. 

També et pot interessar

stats