L'informe d'ADN implica "directament" dos dels detinguts per la mort de Samuel Luiz

L'autòpsia del crim revela que al jove el colpejaren diverses vegades amb una botella de vidre en una agressió que va durar "sis minuts fatals"

Pegatines amb el rostre de Samuel durant una concentració de rebuig per l'assassinat del jove corunyés
Adhesius amb el rostre de Samuel durant una concentració de rebuig per l'assassinat del jove corunyés / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 8 de la Corunya ha alçat aquest dilluns el secret de sumari sobre la investigació del crim de Samuel Luiz, el jove de 24 anys assassinat d'una pallissa grupal en la matinada del 3 de juny a la ciutat gallega. Immediatament han començat a eixir els primers detalls relacionats amb la recerca, entre d'altres, que la Policia Judicial ha lliurat dos informes d'ADN a la jutgessa instructora, els quals “impliquen directament" dos detinguts per la presumpta participació en els fets. 

De les sis persones arrestades, tres estan en presó provisional, una quarta ha sigut posada en llibertat amb compareixences al jutjat i altres dos menors estan interns en un centre. 

En una roda de premsa, el delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones, ha explicat que als detinguts se'ls imputen dos delictes contra la vida: un d'homicidi o assassinat consumat contra el mateix Samuel, i un altre en grau de temptativa per les lesions que causaren a Ibrahima Diack, el jove senegalés que va intervindre en la pallissa per a intentar ajudar la víctima. 

Miñones, que ha comparegut al costat del cap superior de la policia a Galícia, José Luis Balseiro, ha detallat com els presumptes agressors també podrien haver posat fi a la vida d'Ibrahima, ja que "va cobrir amb el seu cos" Samuel i per això va ser igualment atacat. 

Una agressió de "sis minuts fatals"

Segons ha precisat el delegat governamental a Galícia, la investigació policial té 36 proves testificals. L'autòpsia que se li ha practicat al jove corunyés confirma que els nombrosos colps li provocaren un "traumatisme cranioencefàlic" i la posterior mort. L'agressió va durar “sis minuts fatals”, ha relatat Miñones, perquè va començar a les 2:58 hores i va finalitzar a les 3:04 hores. En total, 360 segons durant els quals Samuel va rebre múltiples colps.

Els responsables policials de la investigació han fet també públiques les hipòtesis que es barallen en relació amb l'arma del crim. Tot apunta que a Samuel el colpejaren amb una botella de vidre que "es va trencar contra la víctima", i ara s'investiga si també li pegaren amb un objecte metàl·lic, segons ha explicat el comissari en cap la Policia Judicial, Pedro Agudo.

També et pot interessar

stats