Les institucions valencianes firmen la bandera trans

Representants de la Generalitat, les Corts i l'Ajuntament de València mostren el seu suport a la llei estatal

El president de les Corts, Enric Morera, signa la bandera trans
El president de les Corts, Enric Morera, firma la bandera trans / À Punt
14 de maig 2021 - 12:31

Representants de la Generalitat, les Corts i l'Ajuntament de València han firmat aquest divendres la bandera trans com a mostra de suport a una llei trans estatal, dins d'una iniciativa dels col·lectius LGTBIQ+ per a mobilitzar la ciutadania i les institucions valencianes a favor dels drets trans.

L'acte ha tingut lloc a la seu de les Corts i ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el president de les Corts, Enric Morera; i l'alcalde de València, Joan Ribó.

Oltra ha escrit en la bandera "Pel dret a la lliure autodeterminació de la identitat, que en aquesta terra ja és una realitat"; Morera, "Units i unides en la diversitat totes les persones", i Ribó ha firmat "Pels drets de les persones trans".

El coordinador general de Lambda, Fran Fernández, ha manifestat que "és un orgull" que la Generalitat, així com les Corts i l'Ajuntament de València, "donen suport als drets de les persones trans, i aquest és un missatge que ha d'escoltar-se a Madrid".

Mitjançant actes de concentració a les diferents ciutats espanyoles, com aquesta setmana a Alacant, Castelló i València, es busca visibilitzar simbòlicament el suport social a la igualtat legal per a la part més vulnerable del col·lectiu LGTBIQ+, les persones trans, i defensar el seu dret a veure reconeguda la seua identitat sense necessitat que terceres persones acrediten qui són.

Els col·lectius LGTBIQ+ presentaran aquest divendres de vesprada la bandera trans davant la ciutadania valenciana, faran lectura del manifest de la campanya i donaran pas a una 'globotada' sota el balcó de l'Ajuntament, que pretén fer que el soroll de les seues reivindicacions arribe fins al govern central, segons un comunicat de l'organització.

Aquesta bandera recorre Espanya des del 23 de març dins de la campanya #ExigimlaIgualtatTrans, organitzada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), Fundació Triangle i Chrysallis Associació de Famílies de Menors Trans, i dinamitzada a València per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar.

També et pot interessar

stats