Dos morts i una vintena de ferits en un tiroteig en una discoteca LGTBIQA+ a Oslo

Tot i que l'organització ha cancel·lat la marxa de l'Orgull a Oslo per recomanació policial, milers de persones han iniciat una desfilada espontània pels carrers de la ciutat

La policia d'Oslo, aquest dissabte a la matinada, al voltant de l'escena del crim
La policia d'Oslo, aquest dissabte a la matinada, al voltant de l'escena del crim / Javad Parsa (Efe)

Milers de noruecs i noruegues han marxat pels carrers d'Oslo aquest dissabte en senyal de solidaritat i desafiament, després que la desfilada de l'Orgull de la ciutat s'haja hagut de cancel·lar a causa del tiroteig on han mort dues persones i 21 han resultat ferides, 10 d'elles de gravetat. Els fets han ocorregut aquesta matinada al London Pub, una popular discoteca LGTBIQA+ al centre d'Oslo, segons ha informat la policia de la capital noruega.

Els serveis d'intel·ligència de Noruega han identificat l'autor, que ha sigut arrestat prop del lloc dels fets poc després de l'atac. Les autoritats han informat que aquest era conegut des de l'any 2015 i formaria part d'una cèl·lula islamista radical al país. La policia i la Fiscalia d'Oslo investiguen l'atac com un acte terrorista. De fet, s'han presentat càrrecs per homicidi, intent d'homicidi i acte terrorista, segons ha precisat el cap de la investigació, Christian Hatlo.

Testimonis presencials han declarat a la televisió noruega que el tiroteig va desencadenar reaccions de pànic a la discoteca. El primer ministre, Jonas Gahr Stoere, ha definit l’incident com un "atac terrible i profundament impactant contra persones innocents".

Oslo havia de celebrar aquest dissabte la desfilada anual de l'Orgull LGTBIQA+, un any en què Noruega commemora els cinquanta anys de l'abolició d'una llei que criminalitzava el sexe entre persones del mateix gènere. Els actes oficials, però, s'han suspés per recomanació de la policia, el que ha fet que s'originen marxes espontànies que no s'han restringit per part de les autoritats.

Marxa a Oslo després del tiroteig en el club LGTBIQ+ London Pub, on han mort dues persones
Marxa a Oslo després del tiroteig en el club LGTBIQ+ London Pub, on han mort dues persones / @filternyheter (Reuters)

També et pot interessar

stats