Organitzacions LGTBIQA+ demanen que la llei trans estatal incloga les persones migrants trans i les no binàries

La Federació Plataforma Trans i Kif-Kif critiquen la imposició dels socialistes per a evitar una norma generalista per a les persones trans

Una bandera trans oneja a les portes del Congrés
Una bandera trans oneja a les portes del Congrés / @PlataformaTrans

Associacions LGTBIQA+ demanen als diferents grups parlamentaris en el Congrés el reconeixement de les persones migrants trans i les no binàries en la llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI que el govern espanyol aprovarà, previsiblement, aquest dilluns en segona volta en el Consell de Ministres.

La Federació Plataforma Trans, que agrupa diverses entitats, reclama que es reconega la identitat de les persones no binàries amb la creació d'una tercera casella en el DNI, que es garantisquen els drets de les persones migrants trans, permetent l'adequació del nom i el sexe legal en tots els documents expedits, així com el reconeixement del dret de les infàncies trans a través de procediments administratius senzills.

"Aquests aspectes són fonamentals per a la plena garantia en drets de totes les persones trans i constitueixen una línia roja per a la Plataforma Trans", han explicat la presidenta de l'entitat, Mar Cambrollé.

Per la seua banda, l’associació Kif-Kif, que treballa amb persones migrants del col·lectiu LGTBIQ+,  ha lamentat que la norma no les incloga i ha assegurat que “ens deixarem la vida” perquè se les tinga en compte en el marc del debat parlamentari. 

Fonts del Ministeri d'Igualtat, liderat per Irene Montero, han afirmat que el text que s'aprovarà aquest dilluns està millorat en relació amb el de fa un any i que manté els drets fonamentals reconeguts. 

Respecte a la negociació entre Montero i el PSOE per a tirar endavant aquesta llei, la Plataforma Trans denuncia la "imposició" dels socialistes per a evitar una norma generalista per a les persones trans i Kif-Kif acusa el soci majoritari d'haver-se "oblidat" d'aquest col·lectiu a pesar que “durant el 40 congrés del partit van aprovar incloure les persones migrants trans en la llei”.

També et pot interessar

stats