El Front Abolicionista torna a reclamar a les Corts sancions per als explotadors sexuals

Demanen que la llei d'espectacles i la de carreteres permeta multar proxenetes i puters a la Comunitat Valenciana

Integrants del Front Abolicionista del País Valencià concentrades davant les Corts aquest divendres
Integrants del Front Abolicionista del País Valencià concentrades davant les Corts aquest divendres / Front Abolicionista del País Valencià

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, que se celebra aquest dissabte 23 de setembre, integrants del Front Abolicionista del País Valencià registraran aquest divendres a les Corts peticions per a reunir-se amb cadascun dels grups parlamentaris per a explicar-los la necessitat de reprendre dues modificacions legislatives que quedaren pendents en l’anterior legislatura. Concretament, volen que es modifiquen les lleis d’espectacles i carreteres perquè permeten multar els proxenetes i els puters que abusen sexualment de les dones en situació de prostitució. 

Es tracta d’una modificació proposada per l’exconsellera de Justícia, la socialista Gabriela Bravo, el juny de 2022 que, com recorden les integrants d’aquesta plataforma que agrupa més d’una cinquantena d’associacions feministes, mai va arribar a tramitar-se durant l’anterior legislatura perquè la convocatòria d’eleccions la va deixar paralitzada. Ara, amb el nou parlament valencià constituït i en funcionament, el Front vol reprendre aquesta modificació, i per això sol·licitarà reunions amb tots els grups parlamentaris. 

Així mateix, a les 11:00 hores, portaveus del Front realitzaran una roda de premsa a la porta de les Corts per a donar a conéixer les convocatòries de concentracions previstes per a aquest dissabte a tot Espanya, en el marc del Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets. A la Comunitat Valenciana hi ha convocades concentracions a Castelló, València i Alacant, a la plaça Major, la plaça de la Mare de Déu i la plaça de la Muntanyeta, respectivament.

En aquestes protestes exigiran decisions polítiques encaminades a l’erradicació d’“una institució patriarcal tan lesiva” com és la prostitució, i recordaran que el Parlament Europeu ha aprovat un informe favorable a la lluita abolicionista, instant els estats membre a protegir les víctimes de la prostitució i a reduir-ne la demanda.

Segons l’últim estudi de l’ONU sobre la matèria, a Espanya, quatre de cada deu homes paguen per explotar sexualment dones prostituïdes. Per això des del Front Abolicionista del País Valencià consideren necessari l’impuls i l'aprovació en tots els municipis valencians d’ordenances municipals abolicionistes que perseguisquen puters i proxenetes i oferisquen alternatives a les dones prostituïdes seguint els passos de municipis com ara Albal, Alcoi o Alaquàs, entre altres.

També et pot interessar

stats