El Front Abolicionista reclama al Botànic que complisca els compromisos contra la prostitució

Es manifesten davant de les Corts per exigir al Consell que desenvolupe el contingut de la PNL per a acabar amb l'explotació sexual

Un moment de la protesta, aquest dimarts, del Front Abolicionista
Protesta del Front Abolicionista del País Valencià davant de les Corts, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Front Abolicionista del País Valencià protesta aquest dijous a les 10:30 hores davant de les Corts per la manca de mesures abolicionistes de la prostitució i l’incompliment del compromís adquirit pels partits del Botànic amb la PNL abolicionista. 

Representants del Front Abolicionista del País Valencià, plataforma que aglutina mig centenar de col·lectius feministes, es concentren aquest dijous davant de les Corts per a reclamar al govern del Botànic que complisca els compromisos.

L'octubre del 2020, membres de l’organització presentaren a les Corts i els partits del Botànic una proposició no de llei (PNL) abolicionista de la prostitució, i representants dels tres partits —Podem, Compromís i el PSPV— es comprometeren a portar-la al ple. Quasi un any després, el setembre del 2021, aquest compromís encara no s’havia materialitzat, i el Front es va concentrar davant de les Corts, com fa hui, per a reclamar als tres partits que concretaren les promeses que els havien fet.

Unes setmanes després, el 7 d’octubre del 2021 les Corts aprovaren una proposta presentada pels partits del Botànic per a instar el govern espanyol a fixar una legislació que permeta eliminar la prostitució i el tràfic sexual de dones i menors d’edat. Una PNL abolicionista de la prostitució que finalment va tirar avant en la comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere, amb els vots a favor dels tres grups del govern valencià, l'abstenció de Ciutadans i del PP i el vot en contra de Vox. 

Ara, poques setmanes abans d'acabar la legislatura, el Front denuncia que el Botànic no ha complit el compromís que adquiriren quan s’aprovà aquella PNL, que comportava “elaborar el contingut de l’esmentada PNL amb mesures i disposicions abolicionistes”. Per aquesta raó es concentren per a protestar aquest dijous davant de les Corts i exigir al Consell que “honren i complisquen amb la seua paraula”.

També et pot interessar

stats