Concha Hurtado: "La prostitució és la forma més extrema de violència masclista cap a les dones"

La portaveu del Front Abolicionista del País Valencià remarca la necessitat d'acabar en una pràctica tan arrelada.

Concha Hurtado: "La prostitució és la forma més extrema de violència masclista cap a les dones"
Concha Hurtado: "La prostitució és la forma més extrema de violència masclista cap a les dones"

Concha Hurtado, portaveu del Front Abolicionista del País Valencià, ha explicat la importància del Fòrum per a l'Abolició de la Prostitució, que aquest col·lectiu, format per més de cinquanta associacions feministes, i la Conselleria de Justícia han posat en marxa. "La prostitució és la forma més extrema de violència masclista cap a les dones", ha deixat clar per a defensar la necessitat d'abolir aquesta pràctica. "És una institució molt patriarcal que cal abolir, ha afegit. "La prostitució és un negoci d'homes per a homes", ha remarcat.

Hurtado ha explicat a Les notícies del matí que no hi ha dades oficials sobre prostitució i que els que hi ha són sols "la punta de l'iceberg". La representant feminista ha recordat que la majoria de les dones que exerceixen la prostitució són estrangeres, molt pobres, vulnerables, molt joves perquè són més fàcils de sotmetre's i amb fills o família al seu càrrec que són amenaçats.

Fons d'inversió en macrobordells

La portaveu del Front Abolicionista del País Valencià ha advertit que hi ha resistències a acabar amb la prostitució i que fins i tot hi ha fons d'inversió que volen invertir en macrobordells. També ha deixat clar que en els països, com ara Alemanya, on s'ha legalitzat la prostitució, la realitat és que les dones han vist encara més deteriorada la seua situació, mentre que els proxenetes han incrementat el seu negoci.

El Front Abolicionista reclama dos iniciatives legislatives. A l'àmbit autonòmic, el passat octubre va presentar una proposició no de llei a les Corts on es demana legislar en l'àmbit de les seues competències contra la prostitució. I en eixe context, el govern del Botànic s'ha compromés ha aprovar la PNL. A l'àmbit espanyol, la llei abolicionista està damunt la taula de la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Hurtado ha recordat que la realitat d'aquestes dones fa inviable que elles denuncien i també ha emfatitzat que cal allunyar-les de forma immediata i donar-les ajuda psicològica durant un llarg període de temps, una integració sociolaboral o una renda bàsica.

Preguntada pel perfil del puter, Hurtado ha lamentat que els joves han incrementat l'accés a la prostitució. L'accés més ràpid a la pornografia també ha suposat un increment de la prostitució.

També et pot interessar

stats