El Front Abolicionista exigeix al Consell acabar amb la prostitució

Denuncien que València s'està convertint "en el paradís dels proxenetes per la passivitat de les autoritats"

Acte del Front Abolicionista del País Valencià aquest dijous
Acte del Front Abolicionista del País Valencià aquest dijous / À Punt

Desenes de dones simpatitzants del Front Abolicionista del País Valencià s'ha manifestat aquest dijous per a denunciar que València s'està convertint "en el paradís de proxenetes davant la passivitat de les autoritats" i han exigit al govern valencià que prenga mesures per a acabar amb la prostitució.

Les manifestants han denunciat que des que l'Ajuntament de València es va introduir en la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució el 2019 no s'han pres mesures abolicionistes.

Amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de dones, xiquetes i xiquets, que es celebra el 23 de setembre, la portaveu del Front Abolicionista del País Valencià, Puri Lietor, ha denunciat que ha baixat l'edat en la prostitució.

"Ara ja hi ha menors que acudeixen sols a la prostitució, perquè és de fàcil accés", i ha assegurat que malgrat que es va aprovar una ordenança municipal amb la intenció d'abolir la prostitució, no s'han pres mesures.

Lietor ha fet també una crida i ha demanat als governants que "no es consideren abolicionistes de la prostitució si no fan res sobre aquest tema", ja que ha destacat que malgrat que hi ha molts llocs web que mostren el que es fa dins dels centres d'explotació sexual, el govern no està reaccionant.

"L'única conselleria abolicionista és la de Justícia i està governada per una dona abolicionista, Gabriela Bravo, perquè és l'única que s'ha preocupat de fer un informe i valorar la situació que es viu en un bordell, perquè malgrat que és també un tema de salut pública, la Conselleria de Sanitat no ha fet res", ha incidit.

També et pot interessar

stats