Policia i Guàrdia Civil alliberaren en 2021 dotze víctimes de tràfic i explotació sexual a la Comunitat Valenciana

Les forces de l'orde detingueren en l'últim any una trentena de persones per delictes vinculats amb aquestes pràctiques

Pancartes contra l'explotació sexual en la façana de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana
Pancartes contra l'explotació sexual en la façana de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana / Europa Press

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil alliberaren a la Comunitat Valenciana dotze víctimes de les xarxes de tràfic i explotació sexual en 2021. Segons l'últim balanç que ha fet públic el Ministeri de l'Interior, en total, han sigut huit les víctimes de tràfic i quatre les d'explotació sexual.

Amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de dones, xiquetes i xiquets —que se celebra aquest dijous, 22 de setembre—, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha analitzat les dades i ha expressat que "en l'últim any el Govern d'Espanya està adoptant mesures molt rellevants per a combatre aquesta forma d'esclavitud moderna".

En aquest sentit, ha fet referència al Pla estratègic nacional contra el tràfic i l'explotació d'éssers humans 2021-2023 que, a més de lluitar contra aquests delictes, promou la correcta assistència i protecció a les víctimes. "L'objectiu, més enllà de combatre el delicte, és donar garanties de protecció a unes persones víctimes d'una violació flagrant dels drets humans", ha declarat. També s'ha referit al Pla camí, aprovat aquesta mateixa setmana en el Consell de Ministres, que busca "oferir alternatives i garantir els drets de les víctimes".

Més de 150 inspeccions

En relació amb l'activitat preventiva vinculada al tràfic i explotació sexual, en l'últim any les forces i cossos de seguretat de l'Estat han dut a terme 158 inspeccions en llocs d'exercici de prostitució a la Comunitat Valenciana. La xifra augmenta respecte a les actuacions executades en 2020 i recupera els nivells previs a la pandèmia del coronavirus.

Al llarg de 2021, les autoritats han detingut 31 persones a la Comunitat Valenciana: 24 per delictes de tràfic sexual i set més per explotació sexual.

També et pot interessar

stats