El PSPV convida els grups parlamentaris a donar suport a la seua iniciativa per a abolir la prostitució

Els socialistes volen reformar les lleis de carreteres i espectacles per a evitar que aquests llocs afavorisquen l’explotació sexual de les dones

Per a posar fre a la prostitució en les carreteres i multar els clients, la consellera de Justícia aposta per modificar la llei de carreteres autonòmiques
La renovació de la llei de les carreteres busca posar traves als consumidors de prostitució / À Punt NTC

El PSPV ha instat aquest dimecres els grups parlamentaris a "avançar cap a l'abolició de la prostitució" i a donar suport a les dues iniciatives que ha presentat aquesta formació a les Corts per a modificar les lleis de Carreteres i d'Espectacles.

Així ho ha manifestat la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, qui ha afirmat que l'abolició de la prostitució és un objectiu al qual els socialistes no pensen renunciar. Domínguez ha apuntat que és necessari aconseguir que les dones prostituïdes "siguen reconegudes com el que són; és a dir, víctimes de violència masclista".

La responsable d’Igualtat dels socialistes ha explicat que la primera proposició de llei del PSPV pretén modificar la llei de carreteres de la Comunitat Valenciana, perquè gran part de l'explotació de les dones es dona en aquests espais. Com ha explicat Domínguez, l'objectiu és que a les carreteres de domini públic de la Generalitat "estiga prohibit el consum de la prostitució".

D’altra banda, la segona proposta pretén modificar la llei d'espectacles perquè en aquests llocs tampoc es puga incitar al consum de la prostitució. La responsable socialista d’Igualtat ha destacat que "en cap cas es pot sancionar la víctima de prostitució", sinó que s'ha de posar el focus en el consumidor.

La sotssecretària d'Igualtat del PSPV ha recordat que aquest partit aposta "per perseguir el puter i el proxeneta" i ha remarcat que "no és el mateix un model prohibicionista, pel qual opta el PP, que un model abolicionista", pel qual lluiten els socialistes.

En aquest sentit, Domínguez explicava que "el model prohibicionista multa el puter i multa la víctima", mentre que "el PSOE proposa multar el puter i el proxeneta, però no la víctima, a qui se li ha de proporcionar tota l'ajuda i atenció", ha manifestat.

També et pot interessar

stats