Albal aconsegueix reduir la prostitució després de sancionar huit puters

El municipi de l'Horta Sud compta amb una legislació pionera a Espanya que permet qualificar de puter a qui comet aquest delicte

El punt on va desaparèixer Florina, una dona que exercia la prostitució a Albal
El punt on desaparegué Florina, una dona obligada a prostituir-se a Albal / Ajuntament d'Albal

L'Ajuntament d'Albal (Horta Sud) ha informat aquest divendres que, després d'imposar sancions de fins a 800 euros a huit puters, ha aconseguit allunyar la pràctica de la prostitució de les zones industrials del municipi.

A Albal les dones queden excloses de la sanció, tal com recull l'ordenança municipal que l'Ajuntament va aprovar el setembre passat. El municipi de l’Horta Sud té una normativa pionera a escala estatal i permet qualificar de ‘puter’ a qui intenta tindre relacions sexuals amb dones obligades a prostituir-se.

La primera vegada que es va aplicar aquesta norma va ser quan un home va intentar denunciar una dona obligada a prostituir-se en no quedar satisfet. I va acabar multat.

Segons l’alcalde, Ramón Marí, tres dels homes sancionats ja han abonat les multes. "Totes i cadascuna de les dones volen deixar la prostitució", segons ha assegurat Beatriz Martín, treballadora social de Càritas Diocesana de València en la reunió que ha mantingut amb Marí.

El primer edil ha tingut coneixement del programa Jere-Jere, el qual desenvolupa l'entitat solidària amb dones obligades a prostituir-se.

Aquest projecte està cofinançat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI.

També et pot interessar

stats