Albal multa amb 800 euros el segon puter en un mes

La Policia Local, que el va sorprendre mantenint relacions sexuals amb una dona prostituïda en una furgoneta, també l'investiga pel possible bitllet fals amb què volia pagar

La plantilla de la Policia Local d'Alzira amb l'alcalde, Ramon Marí, al centre
La plantilla de la Policia Local d'Albal amb l'alcalde, Ramon Marí, al centre / Ajuntament d'Albal

La Policia Local d'Albal (Horta Sud) ha multat amb 800 euros un puter després de sorprendre'l mantenint relacions sexuals amb una prostituta en una furgoneta. És el segon castic a un client que imposa el cos policial en empara de "l'ordenança de la dignitat" aprovada el setembre de 2021, una regulació pionera a escala nacional en la lluita contra la prostitució i el tràfic de persones, que sanciona el consum de serveis sexuals en la via pública i considera les prostitutes com a víctimes d'explotació.

La multa, que es va imposar el passat 9 de març, es produeix setmanes després que la Policia Local sancionara amb 800 euros un puter que volia denunciar una dona prostituïda que segons ell no havia completat els seus serveis.

En el nou expedient, la Policia Judicial també investiga el bitllet amb el qual va pagar el prostituïdor, davant de la sospita d'un possible delicte de falsedat de moneda.

Albal va endurir la normativa municipal contra el consum de serveis sexuals després de l'assassinat de la jove de 19 anys Florina Gogos per un puter el febrer de 2021. Des de llavors el municipi ha augmentat la protecció a les prostitutes oferint-los allotjament i empadronament. Per contra, ha activat sancions pel consum de serveis sexuals i la publicitat d'aquests.

En aquesta línia, el municipi ha incorporat cinc agents al cos de Policia Local i ha consolidat el càrrec d'un altre fins a sumar un total de 28 places en la plantilla, a fi de controlar més i millor els punts negres on acudeixen els prostituïdors.

L'alcalde d'Albal, el socialista Ramon Marí, s'ha posicionat clarament en favor de l'abolició de la prostitució, en sintonia amb els postulats que defén la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

També et pot interessar

stats