Albal multa amb 800 euros un home que volia denunciar el servei d’una prostituta

L’ajuntament té una ordenança municipal pionera a escala nacional que sanciona i assenyala com a "puter" qui recorre a la prostitució 

El punt on va desaparèixer Florina, una dona que exercia la prostitució a Albal
El punt on va desaparèixer Florina, una dona que exercia la prostitució a Albal / Ajuntament d'Albal

Un home ha rebut una multa de 800 euros de la Policia Local d'Albal (Horta Sud) quan acudia a denunciar una dona prostituta, que segons ell no hauria completat els seus serveis, en el que suposa el primer expedient sancionador per consum de serveis sexuals en la via pública.

El municipi disposa d'una ordenança municipal, pionera a escala nacional, en la lluita contra la prostitució i el tràfic de persones, segons informen fonts municipals en un comunicat en què qualifiquen el multat com a “puter”. Aquest text inclou els proxenetes i considera les prostitutes com a víctimes d'explotació. Així mateix, prohibeix la publicitat que fomente la prostitució i l'explotació sexual amb multes de 350 euros, com pot ser la col·locació en els para-xocs o finestretes dels vehicles de targetes de prostíbuls.

Aquesta regulació es va crear arran de l'assassinat de dues joves que exercien la prostitució —el d'Ivana el 2004 i el de Florina el 2021— que van provocar una reacció contundent de la societat. A aquesta iniciativa es van sumar en cadena els ajuntaments afectats per aquesta situació, situats al llarg de l'autovia V-31.

El moviment ha comptat amb el suport de la Mancomunitat de l'Horta Sud i de la Generalitat per a visibilitzar la lluita contra els proxenetes, perseguir-los i "acabar amb els puters", segons fonts municipals. Des de la Mancomunitat també s’han impulsat campanyes de conscienciació i més coordinació de les policies locals per a augmentar el control sobre els proxenetes. En aquesta línia, 27 agents de les policies locals dels municipis de la comarca han participat en una formació sobre prostitució i explotació sexual a la Comunitat Valenciana, organitzada per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe).

Per a l'alcalde d'Albal, Ramón Marí, els assassinats d'Ivana i Florina han suposat "una amenaça a la democràcia" i per aquest motiu "tractem de contribuir, des d'Albal, a l'erradicació de la prostitució i el tràfic de persones, comptant amb la sensibilització d'altres administracions".

També et pot interessar

stats