Mapa de la prostitució de la Marina Alta: del consum en els carrers a internet

L'estudi posa de manifest que entre un 4 i un 6% dels homes de la comarca han consumit prostitució l'últim any

Mapa de la prostitució de la Marina Alta / À Punt NTC

La Marina Alta és una de les zones de la Comunitat Valenciana on es consumeix més prostitució. Així ho confirma un estudi encomanat per la Xarxa Comarcal d'Igualtat de la comarca, que posa en relleu els hàbits dels puters i de les dones prostituïdes i destaca especialment el canvi del consum que ha passat del carrer i els clubs a l'àmbit privat en pisos i xalets.

Internet també ha canviat radicalment la forma de consumir prostitució i proliferen els serveis amb webcams, relacions virtuals amb avatars, anuncis en plataformes i fòrums de puters. Aquests són espais virtuals on els usuaris intercanvien experiències i informació sobre clubs, pisos o xalets de la Marina Alta, i de les dones que hi són explotades.

L'estudi posa èmfasi en la relació entre aquest problema social i els mecanismes socials i culturals que configuren les masculinitats normatives. També de com el consum de prostitució s'aprén, es comparteix i es naturalitza en espais col·lectius com el treball, l'esport o la festa.

En el document es proposen una sèrie de recomanacions per a orientar polítiques i actuacions públiques amb l'objectiu de contribuir a eliminar les múltiples desigualtats que vertebren el món de la prostitució, especialment en aquesta comarca, on entre un 4 i un 6% dels homes han recorregut a ella l'últim any.

Segons la investigació, entre un 25 i un 32% dels espanyols han consumit prostitució alguna vegada i un 6% ho ha fet l'últim any, unes xifres molt per damunt de la mitjana europea. Així mateix, indica que entre 10.000 i 13.000 dones d'entre 18 i 35 anys són prostituïdes a la Comunitat Valenciana. L'explotació sexual, tal com es mostra al mapa, es concentra en major mesura a la província d'Alacant amb 164 clubs, més del doble que València, que en té 73. A Castelló se n'han registrat 17.

També et pot interessar

stats