Radiografia de la prostitució: 164 prostíbuls en tota la Comunitat Valenciana

La majoria estan a Alacant, on també hi ha més tolèrancia, segons dos estudis universitaris.

Imatge d'arxiu d'un centre de prostitució
La Marina Alta i el Baix Segura són les dues comarques que més prostíbuls concentren / À Punt NTC

La Marina Alta i el Baix Segura són les comarques que més prostíbuls concentren. És una de les dades que es desprenen de l’estudi sobre prostitució que ha elaborat la Universitat de València, a instàncies de la Conselleria de Justícia. La província d’Alacant, malgrat no ser la més poblada, és la que més establiments d’aquestes característiques té.

De l’anàlisi encomanada a la Universitat de València, en el marc del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució, es desprén que al territori valencià hi havia l’any passat 164 prostíbuls. A més dels 74 d’Alacant, n'hi ha 73 a València –malgrat ser la província més poblada- i 17 a Castelló.

Aquestes xifres fan referència als establiments on, d’una manera manifesta s’ofereix a la clientela la possibilitat de pagar per sexe. Ara bé, la radiografia de la prostitució té una dimensió difícil de concretar, perquè als prostíbuls caldria sumar els habitatges privats, que s’anuncien en diversos mitjans, i on resulta més difícil detectar-la. Per tant, les xifres reals seran encara majors.

Pel que fa a la tolerància social de la prostitució, la província d’Alacant és la que més permissivitat demostra davant aquest assumpte, un 53%. La xifra és un 14% superior a la mitjana autonòmica, que se situa en el 39%, com conclou un estudi de la Universitat Miguel Hernández.

Allotjament per a 59 víctimes d'explotació sexual

En relació al Programa Alba sobre atenció a les víctimes d'explotació sexual, que es va posar en marxa en octubre de l'any passat, fins a finals d’este mes d'agost ha atés 1.564 dones, el que suposa una mitjana de cinc persones al dia, com apunten des de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Un dels serveis del programa d’atenció a estes víctimes és el de l’allotjament immediat en cas que no en tinguen. En aquests casos, se'ls explica la seua situació legal i les possibilitats que tenen a l’abast, i se'ls acompanya en el procés d'eixida de la situació en la qual es troben.

Dins d’aquesta línia d’actuació, s'ha facilitat allotjament a 59 dones i 22 menors a càrrec seu, segons Polítiques Inclusives.

També et pot interessar

stats