La Universitat de València acull un debat sobre la regularització o abolició de la prostitució

En la taula redona s’han plantejat diverses realitats econòmiques i socials per als dos escenaris

Un debat celebrat a la Facultat de Dret de la Universitat de València tracta la situació de la prostitució / À Punt NTC

Cada vegada són més les veus per a les quals el debat de la prostitució va més allà d'abolir o regular l'activitat. El focus el posen en la protecció a les víctimes, com s’ha tractat precisament aquest dijous durant un debat celebrat a la Facultat de Dret de la Universitat de València.

Des de les conseqüències socials de l’abolició fins a l’assistència a la víctima, passant per veus que advoquen per una mirada ampla que permet a les dones construir la seua vida en llibertat, representants de diversos sectors han analitzat les conseqüències socials i econòmiques que patirien les dones en qualsevol dels dos escenaris. Entre els participants estava Fernando Fita, professor de Dret del Treball de la UV; Lara Esteve, magistrada del jutjat de primera instància de Llíria; Beatriz Beseler, voluntària de l'ONG Metges del Món a la Comunitat Valenciana; i Mariona Llobet, professora de Dret Penal de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Hi ha disparitat d'opinions enfront de fets com, per exemple, la decisió d'Albal de multar només els puters. Per a alguns participants és un bon començament, per a aquelles persones a favor de la regularització, “és una manera de sancionar les prostitutes”. Per contra, una participant ha assegurat que és vital “donar suport a les víctimes i respectar l’ordenament jurídic” que es decidisca.

En la taula redona, les diverses veus han traslladat el seu suport a les dones prostituïdes i han convingut a prioritzar els recursos a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per a protegir-les.

També et pot interessar

stats