8.500 homes paguen cada dia per sexe a la Comunitat Valenciana

A Espanya s'estima que hi ha 350.000 dones prostituïdes per màfies, de les quals un 80% són dones migrants.

Una víctima de les xarxes mafioses de la prostitució
Una víctima de les xarxes mafioses de la prostitució / À Punt NTC

Es tracta del tercer negoci més lucratiu del món, per darrere del tràfic de drogues i d'armes. Espanya és el primer país d'Europa i el tercer del món en consum de prostitució. Aquest dijous, Dia Mundial contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, es calcula que a Espanya 350.000 dones són prostituïdes per màfies, de les quals el 80% són dones migrants. A la Comunitat Valenciana cada dia 8.500 homes paguen per sexe.

I segons Amnistia Internacional, a Espanya el període de 2013 a 2019, 75 mil persones han estat en risc de caure víctimes de les organitzacions criminals que dirigeixen el tercer negoci més lucratiu del món, darrere del tràfic d'armes o drogues. D'aquest total, només 1.000 van ser identificades com a víctimes en operacions policials.

D'altra banda, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha urgit a modificar les lleis estatal i autonòmica per a donar compliment al pacte d'estat sobre la matèria i considerar a les dones prostituïdes com a víctimes de violència de gènere. Bravo ha fet aquesta proposta en la seua intervenció en les Jornades sobre estratègies d'intervenció contra el tràfic de dones i la prostitució que s'han obert aquest dijous a Torrent organitzades per la Mancomunitat de l'Horta Sud.

La consellera també ha instat els ajuntaments de la Comunitat Valenciana a "aprovar ordenances abolicionistes que sancionen sol·licitar o acceptar serveis sexuals retribuïts i que prohibisquen conductes que afavorisquen i promoguen el consum de prostitució com a anuncis, targetes o fullets". Per a això, ha oferit la col·laboració i l'assessorament tècnic de la Conselleria de Justícia per a elaborar aquestes normatives locals.

També et pot interessar

stats