Ribó: “El PP va viure a la plaça de bous un 'flashback', se li han oblidat les causes pendents als jutjats de l’època Barberá”

L’alcalde de València reivindica la gestió del servei de rodalia per part de la Generalitat, però “en unes condicions econòmiques adequades”

L'alcalde de València, Joan Ribó, en 'Les notícies del matí' aquest dilluns / À Punt NTC

“Estar mirant un flashback” i uns representants polítics que “han oblidat”, com “les causes pendents en els jutjats de l’època de Rita Barberá, entre elles el cas del presumpte blanqueig de diners al si del grup municipal”. És la impressió que va causar a l’alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, l’acte multitudinari que van celebrar els populars a València aquest diumenge, com a tancament a la convenció nacional itinerant d’aquest partit, i on la líder de l’oposició a l’ajuntament, María José Catalá, va lloar la gestió municipal de Rita Barberá.  

En una entrevista en Les notícies del matí, i també en referència a l’actitud triomfalista que van evidenciar els populars a València, Joan Ribó ha afegit que “la millor imatge va ser la de Casado lloant Sarkoszy, quan l’endemà se’l condemna, per segona vegada per corrupció”, en referència a la condemna a l’expresident francés, Nicolas Sarkozy, d’un any de presó pel finançament il·legal de la seua campanya presidencial el 2012. Una sentència que es coneixia just l’endemà que Sarkozy va participar en la convenció del PP a Madrid. 

“Les enquestes, per a donar-se força a un mateix”

“La permanència de la corrupció sembla que no preocupa al PP”, afegia l’alcalde valencià. Preguntat per la seua valoració sobre les enquestes que donen un ascens electoral als populars, Ribó ha indicat que “les enquestes són eines per a donar-se força a un mateix” i veu “normal” que “amb la davallada de Ciutadans és normal que hi haja un creixement del PP”. “L'ascens del PP és un tema de donar-se força a ells mateixos, més que una realitat”, considerava en la ràdio d’À Punt. 

D’altra banda, i pel que fa al caos que està generant en els últims dies la vaga dels maquinistes de Renfe, Ribó considera que la situació que travessa el servei de trens de rodalies que connecta els pobles amb València, “la situació és molt, molt dolenta”. Ha recordat que en els últims anys aquest servei ha perdut nou milions d’usuaris i que cada vegada és més la gent que aposta per desplaçar-s'hi en cotxe. 

“Necessitem un pla metropolità de transport i recuperar la gestió del servei de rodalia, però en unes condicions econòmiques adequades. En els últims anys en rodalies s’han deixat d’invertir molts milions i la gent necessita un servei que permeta moure’s de manera sostenible, còmoda i ràpida”, argumentava l’alcalde de València. 

"Tronades en un got d'aigua"

Una altra de les qüestions que afecta la mobilitat a la ciutat i que ha evidenciat les discrepàncies dels dos socis de govern en els últims dies és la remodelació de l’accés a València per Ausiàs March, restant carrils al trànsit per a aportar-los a zones enjardinades. Anunciada pel regidor socialista Borja Sanjuán i qüestionada després per l’alcalde, Joan Ribó veu “normals” discrepàncies d’aquest tipus. 

“Són tronades en un got d’aigua entre socis de govern”, indicava durant la seua intervenció en Les notícies del matí. “És absolutament normal en una coalició. Són normals en el debat d’un assumpte, però després en cap votació significativa hi ha hagut diferència en la votació” entre els integrants del pacte del Rialto. Per a Ribó, aquesta controvèrsia al si del govern municipal en algunes qüestions “és bona per a la ciutat” i ha afegit que “no és una polèmica entre persones, és una polèmica dels plantejaments de cada partit”, afirmava. 

Ordenança de convivència i més policies contra el botellot

D’altra banda, sobre el botellot que està mobilitzant veïns de zones com la plaça d’Hondures o Ciutat Jardí, l’alcalde ha remarcat que la prioritat és el dret al descans del veïnat. I, tot i admetre que no és un problema únicament de València, sinó que també es dona en altres grans ciutats espanyoles, s’ha compromés a aplicar l’ordenança de convivència amb les consegüents sancions quan estiga en vigor i ha recordat que la plantilla de la policia s'incrementarà. L’alcalde també creu que la reducció de les terrasses que s’havien ampliat de manera extraordinària per la pandèmia, que entrarà en vigor el dia 12 d’octubre, també contribuirà a reduir el botellot. 

Així mateix, i davant la petició d’alguns col·lectius veïnals de declarar zones acústicament saturades, el que es coneix com a ZAS, algunes zones de València, Ribó no s’hi ha mostrat partidari. L’alcalde ha esmentat la zona de Russafa i ha assegurat que no li agradaria aquesta declaració, però ha admés que si el veïnat ho demana judicialment, “l’ajuntament haurà de prendre les mesures corresponents”.

L'entrevista completa a Joan Ribó està disponible a la carta en el següent enllaç:

També et pot interessar

stats