El botellot dels uns, els problemes de salut dels altres

El veïnat afectat per les aglomeracions dels joves pot patir des de falta de concentració, fins a vessaments cerebrals o Parkinson a llarg termini

La falta de descans a causa del soroll dels botellots pot provocar greus problemes de salut / À Punt NTC

Els botellots s’han convertit en habituals en barris com els de Ciutat Jardí i el d’Hondures de València. El veïnat critica l'Ajuntament i la policia, diuen, per la inacció davant aquest problema que, segons asseguren, els causa importants molèsties. El veïnat denuncia que la situació els afecta des de l'any 2007 i que s'ha agreujat amb l'alçament de les restriccions, amb greus conseqüències per a la salut.

A més del soroll, els botellots també comporten vandalisme de matinada. El veïnat es queixa de la brutícia i les destrosses que troba cada matí, de la falta de voluntat política, de la inactivitat policial... i d'una remor nocturna que impossibilita el descans.

“És un soroll incessant tota la nit. Et genera ansietat i el descans és necessari”, apuntava una veïna afectada als micròfons d’À Punt. Alguns veïns asseguren que han de prendre ansiolítics, que han de dormir amb taps o que han de prendre pastilles per a poder adormir-se, per a mitigar una falta de son amb un impacte greu sobre la salut.

“El mal de cap, la irritabilitat, els trastorns de l’ànim o la falta de concentració” són alguns dels símptomes d’aquesta situació, com reconeix la doctora Marisa Morell, de la Unitat del Son de la clínica Quirón Salud. 

Xelo Frígols, que a més d’infermera és una de les veïnes afectades perquè resideix en el barri de Ciutat Jardí, assegura que el soroll continu causa al veïnat des de problemes cerebrals, fins a depressió i ansietat o problemes més greus, com els ictus o els vessaments cerebrals. A llarg termini, Frígols apunta la demència i la malaltia de Parkinson.

Les associacions del veïnat de Ciutat Jardí i Hondures insisteixen que, si no canvia la situació, recorreran a la justícia per a ser reconeguts com a zona acústicament saturada.

També et pot interessar

stats