El PP ompli la plaça de bous de València en el tancament de la convenció nacional

El partit busca una imatge de força de cara al pròxim cicle electoral

La plaça de bous de València en la darrera jornada de la convenció nacional del PP
La plaça de bous de València en la darrera jornada de la convenció nacional del PP / @BernabeCanoES

El Partit Popular tanca aquest diumenge la convenció nacional a la plaça de bous de València. Aquest acte de clausura està carregat de simbolisme, ja que se celebra sis anys després de perdre les eleccions autonòmiques l'any 2015, que deixaven arrere dues dècades d'hegemonia popular en la Generalitat.

Génova ha assumit el control i el finançament de la logística majoritàriament, però també ha exigit a l'aparell autonòmic i als provincials que mobilitzen les bases.

Aquest esforç conjunt ha aconseguit omplir el recinte de gom a gom, un ple limitat per la postpandèmia al 75%, amb 9.000 persones que han arribat, sobretot, en 200 autobusos des de diversos punts de la geografia espanyola.

El PP busca així la imatge d'un gran míting que transmeta força, amb un escenari de 360 graus, que rellance el lideratge tant de Pablo Casado com a president dels populars espanyols com el de Carlos Mazón com al dels valencians.

El Partit Popular ha emfatitzat que vol ser la casa comuna del centredreta, un punt de trobada de "liberals, democratacristians i conservadors". En aquesta línia, quatre exdiputats de Ciutadans a les Corts assistiran a la convenció per a donar suport a la "necessària reunificació del centre polític a Espanya".

Així ho ha anunciat en les xarxes socials Jesús Salmerón, que va donar-se de baixa de la formació taronja al maig i va passar a ser un diputat no adscrit amb altres tres companys de grup parlamentari. En aquesta línia, Sunsi Sanchis, que va arreplegar l'acta de diputada arran de la dimissió de Toni Cantó, ha confirmat la seua assistència aquest diumenge a l'acte de cloenda de la convenció, per a donar suport a Casado i Mazón perquè "facen fora Sánchez de la Moncloa i Puig de la Generalitat".

Fonts del PPCV han assenyalat que no han convidat expressament aquests diputats a acudir a l'acte del diumenge, però que en el partit no tenen dret d'admissió i que qui desitge participar-hi serà ben rebut. D'aquesta manera, no tanquen la porta a tot un seguit de càrrecs que han abandonat les files dels d'Arrimadas des que la moció de censura a l'Assemblea Regional de Múrcia va fracassar.

A la seua dreta, els populars han aconseguit sumar en la convenció el fundador de Vox, Aleix Vidal-Quadras, que, encara que va dir sentir "estupor" per la "ceguera" del PP davant l'Estat de les autonomies, en què veu l'aliment del separatisme, a Valladolid va confessar trobar a faltar el que va ser el seu partit.

Entre els assistents a la plaça de bous estarà l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, que torna a un acte del PP per primera vegada en deu anys, després que s'hagen resolt al seu favor la majoria de les causes per les quals ha estat imputat en els últims anys.

“Benvingudes a València, la ciutat on ja no es roba”

Arran de les declaracions del secretari general del PP, Teodoro García Egea, que reclamava que “València ha de tornar a ser el que era”, Compromís ha projectat just davant la plaça de bous el missatge “Benvingudes a València, la ciutat on ja no es roba”.

El vídeo comença amb la projecció de la trituració dels "papers de Bárcenas" i finalitza amb una petició directa per al líder estatal del PP: “Casado por favor, no os vayáis sin pagar (otra vez)”. La coalició valencianista fa referència a la darrera convenció del PP celebrada a Fira València l'any 2008, on es va deixar un deute de 625.000 € que finalment els populars van haver de sufragar per orde judicial. 

També et pot interessar

stats