Casado i Ayuso escenifiquen la unitat del PP a València

El secretari general, Teodoro García Egea, pronostica, en valencià, la victòria del presidenciable Carlos Mazón i el seu equip

Casado i Ayuso s'abracen en la convenció del PP a València

La presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha sigut el focus de totes les mirades en aquesta sisena jornada de la convenció nacional del Partit Popular, la primera celebrada a la capital del Túria. La presència d'una de les figures amb més projecció dins de la formació no estava assegurada, ja que es trobava en un viatge institucional als Estats Units que ha decidit finalment acurtar per a assistir al conclave que conclourà aquest diumenge a la plaça de bous de València.

Pel que fa al president dels populars, Pablo Casado, tot i que no estava prevista la seua assistència aquest dissabte, finalment ha decidit estar present. Tots els barons territorials del PP han fet costat al seu líder, que consideren l'única opció viable al "sanchisme".

L'abraçada entre Casado i Ayuso ha sigut la imatge més buscada, ja que s'interpreta com una mostra de la unitat que la formació vol escenificar en aquest conclave. La presidenta madrilenya ha decidit no fer cap declaració en arribar al Palau de les Arts, evitant així referir-se a les polèmiques sobre les seues declaracions crítiques amb el papa Francesc ni a la lluita interna pel control del Partit Popular a la Comunitat Autònoma de Madrid.

La candidatura d'Ayuso per a liderar el PP madrileny no ha rebut el suport de la direcció estatal, que ha presentat l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almedia per a disputar la presidència de la formació en aquesta autonomia.

Almedia, com a portaveu nacional dels populars, ha emfatitzat que Ayuso no eclipsarà el lideratge de Casado perquè és un gran actiu del partit. Barons com el gallec Alberto Núñez Feijóo donen suport a la versió oficial de la direcció nacional, però al mateix temps, reconeixen la importància d'Ayuso.

En aquesta línia, la presidenta de la Comunitat de Madrid li ha assegurat a Casado, que té "claríssim" on està el seu lloc i que donarà "el millor per a Madrid" perquè "Madrid és Espanya" i necessita que l'actual líder de l'oposició estatal siga el nou president del govern espanyol.

Un altre assumpte que ha enterbolit el conclave popular ha sigut la presència de Nicolas Sarkozy, condemnat a un any de presó per finançament il·legal l'endemà de participar-hi en una xerrada.

Aquesta convenció també serveix per a donar impuls al nou líder del PP valencià, Carlos Mazón i el seu equip. En aquesta línia, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha finalitzat el seu repàs a les darreres cites electorals autonòmiques pronosticant la victòria a les urnes de Mazón amb un missatge en valencià.

La sisena jornada de la macroconvenció s'organitza en diverses taules en què participen els presidents autonòmics, els provincials i alcaldes de tot el territori espanyol. A més, els vicesecretaris encarregats de les jornades prèvies exposaran les conclusions que posteriorment perfilaran el nou programa electoral dels populars de cara a les pròximes convocatòries a les urnes.

Dels 17 alcaldes i alcaldesses que han participat en la primera taula, Luis Barcala ho ha fet en representació de la Comunitat Valenciana. El primer edil d'Alacant ha reivindicat el paper del municipalisme durant la pandèmia i ha alertat que la Generalitat fa servir l'educació com a "instrument de sotmetiment" per a sembrar "la llavor de l'independentisme".

La taula "Els governs de la llibertat" comptarà amb els presidents d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla; Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco; el de Ceuta, Juan Vivas; el de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; el de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras i la de la Comunitat Autònoma de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

El diumenge, Pablo Casado tancarà la convenció nacional a la plaça de bous, que el partit vol omplir de gom a gom en la mesura que les restriccions per la Covid-19 ho permeten. Aquest va ser l'escenari emblemàtic que va marcar els actes multitudinaris dels populars a València on tant José María Aznar com Mariano Rajoy escenificaren el poder de mobilització de la formació.

En l'acte de clausura hi participaran el president del PPCV, Carlos Mazón; la secretària general a la Comunitat Valenciana i síndica, María José Catalá; el canceller austríac, Sebastian Kurz i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis.

Al llarg de la setmana, Santiago de Compostel·la, Valladolid, Madrid, Sevilla i Cartagena han acollit la plana major de la formació, amb convidats destacats com ara l'expresident francés Nicolas Sarkozy, el portugués José Manuel Durão Barroso, l'espanyol José María Aznar, el mexicà Felipe Calderón, el colombià Andrés Pastrana i el nobel de Literatura Mario Vargas Llosa. Pel que fa als anteriors caps del Consell, Francisco Camps, que té intenció de presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Valènciaha confirmat l'assistència.

També et pot interessar

stats