Mazón: "El futur d'Espanya s'escriu des de València"

La destacada presència valenciana ha posat l'accent en qüestions com la infraestructura, el finançament i la defensa de les senyes d'identitats de la Comunitat Valenciana

El president del PPCV, Carlos Mazón, durant la sisena jornada de la convenció nacional dels populars
El president del PPCV, Carlos Mazón, durant la sisena jornada de la convenció nacional dels populars / PPCV

Carlos Mazón, el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ha obert la taula dels líders autonòmics en l'oposició en la convenció nacional de la formació conservadora, sota el títol "L'alternativa necessària".

El candidat popular a la presidència de la Generalitat ha començat agraint al PP que haja decidit celebrar aquest conclave a la Comunitat Valenciana i, concretament, a la ciutat de València. Açò, ha assegurat Mazón, fa palesa la importància que té l'autonomia per al partit. "El futur d'Espanya s'escriu des de València", ha afirmat el també president de la Diputació d'Alacant, que ha fet valdre els governs dels populars al territori valencià.

En la línia d'altres membres del PPCV que han intervingut durant aquesta sisena jornada de la convenció nacional, Mazón ha emfatitzat que la formació "lluita per la seua valenciania i integritat territorial" amb una referència velada als Països Catalans, uns "territoris d'uns grups de països del nord que altres volen fer". El president dels populars valencians ha relacionat la defensa del territori valencià amb la de la unitat d'Espanya.

Davant de les declaracions del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, que ha qualificat el conclave del PP com una "foguera de les vanitats", Mazón ha donat la benvinguda als i les socialistes que viatjaran a València per a celebrar el 40 Congrés Federal del PSOE entre el 15 i el 17 d'octubre.

Després de recordar que el PP ja ha presentat el seu projecte per a governar la Comunitat Valenciana, el líder dels populars valencians ha pronosticat una victòria en les urnes "tan bon punt Puig convoque eleccions".

El presidenciable valencià també ha posat l'accent sobre qüestions com el transvasament Tajo-Segura, les infraestructures i el finançament autonòmic. En aquest darrer punt, Mazón ha emfatitzat que no es tracta d'una batalla entre presidents autonòmics, però que el poble valencià "no vol estar per damunt de ningú, però ens hem cansat de ser els últims".

La intervenció del líder del PPCV ha fet una menció directa a les altes expectatives d'assistència a la darrera jornada de la convenció nacional popular a la plaça de bous de València: "Ho petarem, senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!".

Una destacada presència valenciana

Des de l'inici de la jornada, la plana major del PPCV ha tingut un paper destacat. Vicente Mompó, president dels populars a la província de València, ha donat la benvinguda als assistents aquest matí, a l'hora que posava el focus en el paper "fonamental" de la Comunitat Valenciana perquè Casado siga el pròxim president del govern espanyol. Aquest líder provincial també ha alertat de la importància de la unitat nacional "enfront del nacionalisme".

Pel que fa als seus homòlegs a les províncies d'Alacant i Castelló, ambdós han coincidit en la defensa de la cultura valenciana. Toni Pérez, el també alcalde de Benidorm, ha recordat que "a la Comunitat Valenciana tenim una llengua, una pàtria i un país que és Espanya" i que la llengua valenciana "és de convivència".

Quant a Marta Barrachina, presidenta del PP castellonenc, ha reivindicat la lluita contra el despoblament a l'interior de la província. Barrachina també ha esmentat la defensa de "les senyes d'identitat, la cultura, tradició, unitat del territori i la Constitució".

En aquest conclave també s'ha recordat la figura de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá. La presidenta de les Noves Generacions del PP, Bea Fanjul, ha començat la seua intervenció assegurant que el partit la troba a faltar i que va "posar al cor de cada espanyol un trosset de València".

També et pot interessar

stats