El PP reivindica la figura de Rita Barberá i reforça el discurs identitari

El presidenciable Carlos Mazón ha anunciat que recuperarà la llei de senyes d'identitat si guanya les eleccions

q cronica pp diumenge

La setena i última jornada de la convenció nacional del Partit Popular, celebrada aquest diumenge a la plaça de bous de la ciutat de València, ha sigut el bany de multituds per a Pablo Casado que la formació pronosticava. Més de 9.000 persones han acudit a aquest escenari carregat de simbolisme per als conservadors. Així, gràcies a més de 200 autobusos procedents de diversos punts de l'estat espanyol, la formació ha volgut traure múscul electoral.

Des de primera hora del matí han començat a arribar militants i simpatitzants del PP i hi ha hagut gent que no ha pogut accedir al recinte a causa de les limitacions a l'aforament de la pandèmia. A les 10:30 h ha arribat l'expresident Francisco Camps, després d'una dècada apartat dels actes del partit per les causes judicials obertes. L'assistència d'aquest exmandatari es llig en clau municipal, ja que Camps té intenció de presentar-se com a candidat a l'alcaldia de València.

Pel que fa a l'anterior presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha preferit no assistir a l'acte. Aquesta ha sigut la primera vegada que l'exsíndic de Ciutadans, Toni Cantó, acudeix a un míting popular a la Comunitat Valenciana. No és l'únic exmembre de la formació taronja que es trobava a la plaça de bous, ja que també hi han participat quatre exdiputats del mateix grup parlamentari a les Corts.

L'últim a arribar ha sigut el president estatal dels populars, Pablo Casado, de la mà del presidenciable del PPCV Carlos Mazón i la seua número dos, María José Catalá. Tots tres han reivindicat la figura de l'exalcaldessa Rita Barberà, quan fan trenta anys que va obtindre la seua primera victòria electoral al Cap i Casal.

En totes les intervencions d'aquesta jornada s'ha pogut apreciar un reforç del discurs identitari clàssic del PP que reivindica una valenciania "orgullosa d'ofrenar glòries a Espanya". Casado s'ha passat momentàniament al valencià per a emfatitzar aquest punt, que ha estat ben present dissabte i diumenge amb un seguit de referències al nacionalisme català i els Països Catalans.

En aquesta línia, Mazón ha anunciat, com ja ho va fer Bonig el 2019, que si el Partit Popular guanya les eleccions autonòmiques, el seu govern recuperarà la llei de senyes d'identitat.

Una aposta per la reconstrucció del centredreta

Casado ha tornat a subratllar el paper del Partit Popular com a "casa comuna del centredreta" i ha assegurat que és un punt de trobada de liberals, conservadors i "socialdemòcrates decebuts amb el sanchisme". En aquesta línia, ha fet una referència velada a Ciutadans quan ha narrat la "travessia pel desert" de la formació conservadora des de la tercera força en les enquestes a la primera, segons asseguren des del PP. "No és vella i nova política, és bona política i roïna", ha afirmat el president dels populars.

En aquesta línia, el líder estatal del Partit Popular ha recordat que enguany fa 25 anys de la primera victòria a les urnes de José María Aznar i deu de la de Mariano Rajoy. Casado també ha destacat la defensa de la formació del feminisme, el medi ambient, la unitat d'Espanya, la monarquia i la Constitució.

Un nou model de finançament

Mazón ha emfatitzat durant el seu parlament la importància de la reforma del sistema de finançament per a la Comunitat Valenciana, un tema que ja va incloure en la seua intervenció la jornada anterior. El presidenciable del PPCV ha recordat davant dels barons populars que no es tracta d'una batalla territorial, sinó d'una qüestió d'igualtat.

A continuació, Casado ha arreplegat el guant llançat per Mazón i s'ha compromés a impulsar un nou model de finançament autonòmic "just" i "no a la carta dels nacionalistes". El president ha posat el focus en les formacions que, a parer seu, "munyen" la hisenda espanyola a canvi de mantindre en el poder el PSOE.

També et pot interessar

stats