València elimina el 12 d'octubre l'ampliació de terrasses decretada en pandèmia

La regidora d'Espai Públic afirma que l'objectiu és normalitzar la situació i tornar a l'escenari anterior de la pandèmia, una vegada que la Generalitat ha retirat les restriccions

Terrassa d'un bar a València
Terrassa d'un bar a València / Biel Aliño (Efe)

L'Ajuntament de València anul·larà el permís per a ampliar l'espai que ocupen les terrasses en el carrer autoritzat de manera extraordinària amb motiu de la pandèmia de coronavirus per a poder garantir la distància de seguretat entre taules. La suspensió, que afectarà 670 locals, serà efectiva a partir del pròxim 12 d'octubre, ha avançat aquest dijous la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud.

L'objectiu, ha explicat, és aconseguir un "espai de convivència activa" entre el veïnat i el sector hoteler i començar a caminar ja cap a la normalitat una vegada que la Generalitat ha eliminat la majoria de restriccions sanitàries. Amb la desescalada de la quarta onada finalitzada, l'Ajuntament vol tornar a la situació que hi havia abans de la pandèmia. 

Aquest divendres s'ha convocat una reunió de la taula de diàleg amb el sector de l'hoteleria per a traslladar-los la mesura. Amb aquesta decisió, l'Ajuntament dona resposta a una reclamació que la Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de València els havia traslladat al juliol, en considerar que hi ha una sobreocupació de l'espai públic per part dels establiments.

El que sí que es mantindrà, almenys fins que acabe l'any, és la gratuïtat de la taxa de terrasses, segons ha confirmat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

També et pot interessar

stats